Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
Eks. prakse - prošla događanja
Eks. prakse
30.11.2023. u 20:00 @ Booksa

Eks. prakse: udvajanje // Luka Bekavac (& 2109)

Ciklus razgovora Eks. prakse zamišljen je kao poniranje u različite facete teksta, knjige i autorstva. Gost četvrte tribine bit će Luka Bekavac.

Eks. prakse
31.10.2023. u 20:00 @ Booksa

Eks. prakse: udvajanje // Marija Andrijašević (& Louise Glück)

Ciklus razgovora Eks. prakse zamišljen je kao poniranje u različite facete teksta, knjige i autorstva. Gošća četvrte tribine bit će Marija Andrijašević.

Eks. prakse
10.10.2023. u 20:00 @ Booksa

Eks. prakse: udvajanje // Dora Šustić (& Marguerite Duras)

Ciklus razgovora Eks. prakse zamišljen je kao poniranje u različite facete teksta, knjige i autorstva. Gošća druge tribine bit će Dora Šustić.

Eks. prakse
02.05.2023. u 19:00 @ Booksa

Eks. prakse: udvajanje // Danica Vukićević (& Nadežda Mandeljštam) 

Prvo izdanje tribine Eks. prakse: udvajanje, posvećene eksperimentalnim pristupima književnosti i izdavaštvu, otvaramo s Danicom Vukićević, aktualnom dobitnicom NIN-ove nagrade!

Eks. prakse

Ciklus razgovora Eks. prakse zamišljen je kao poniranje u različite facete teksta, knjige i autorstva, polazeći od dvojne perspektive: književne prakse sam/e autor/ice u fokusu, i autor/ičina izbora djel(ovanj)a koje je informiralo ili inspiriralo njeg/zin rad. Osobito usmjereni na eksperimentalne pristupe književnosti, tekstu/alnosti i izdavaštvu, razgovori unutar ciklusa Eks. prakse slagat će kaleidoskopsku viziju regionalne književnosti koja rasklimava postojeće norme i istražuje inovativne, manje utabane, ili iskošene potencijale i pristupe unutar polja.

Razgovore će koncipirati, otvarati i moderirati An• Fazekaš, esejist/ica i kritičar/ka na područjima književnosti, izvedbenih umjetnosti i pop kulture.  

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu