Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Nažalost, nema najavljenih događanja!

Čitateljski klubovi - prošla događanja
Filmsko-čitateljski klub
29.06.2024. u 11:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Austerlitz'

Sebald prati priču čudaka bez korijena, koji u ljudskome svijetu više ne može pronaći dom.

Booksa Book Club
27.06.2024. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club: 'Tjeskobni ljudi' Fredrika Backmana

U ovoj knjizi pred nama je zavrzlama koja počinje razgledavanjem jednog stana u koji je banuo neuspješni pljačkaš banke i potom potencijalne kupce te nekretnine proglasio taocima.

Tematski čitateljski klub
26.06.2024. u 18:00 @ Booksa

Tematski čitateljski klub: 'A Different Kind of Animal: How Culture Changed Our Species' Roberta Boyda

Koliko su bitnu ulogu kultura, suradnja i sposobnost da učimo jedni od drugih imali prilikom čovjekove evolucije, koliko smo se u tom procesu promijenili te na koje su sve načine te sposobnosti bile ključne za naš opstanak. 

Booksa Book Club +
25.06.2024. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club +: 'Četiri lakta unutra' Eve Simčić

Junakinja romana je, kako će sama reći, Invaderer, kuriozitet za Ikeinim stolovima na kućnim druženjima, poslovnim susretima i sprovodima.

Dječji čitateljski klub
16.06.2024. u 11:00 @ Booksa

Radionica kritičkog čitanja i izražavanja za osnovnoškolsku djecu

Radi se o punokrvnom romanu prepunom dinamičnih događaja i likova, filmične atmosfere, mješavini trilera i fantazije koju su pohvalile mlađe i starije generacije čitatelja i čitateljica. 

Tematski čitateljski klub
29.05.2024. u 18:00 @ Booksa

Tematski čitateljski klub: 'Preobražaji inteligencije: Što da radimo s njihovim plavim mozgom?' Catherine Malabou

O čemu govorimo kad spominjemo inteligenciju? Ako tvrdimo da rapidnim razvojem novih tehnologija mašine postaju umjetno inteligentne, na osnovu koje definicije prirodne inteligencije povlačimo ovu paralelu/analogiju?

Booksa Book Club +
28.05.2024. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club +: 'Moja dota' Nore Verde

U središtu romana je djevojčica koju pratimo od početka osamdesetih kada u žutim bermudama, s frizurom na princa Valianta i Martijem Misterijom u torbi, putuje iz Splita u Velu Luku, gdje provodi ljeta kod voljene babe.

Filmsko-čitateljski klub
25.05.2024. u 11:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Vučja družina' i 'Krvava odaja: i druge priče'

U svibnju razgovaramo o filmu fantastike i strave "Vučja družina" ((The Company of Wolves, Neil Jordan, 1984) i zbirci priča engleske spisateljice Angele Carter "Krvava odaja: i druge priče" (1979) iz koje potječe i predložak filma. 

Booksa Book Club
23.05.2024. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club: 'Sporedan detalj' Adanije Shibli

Na terminu u svibnju bavimo se knjigom "Sporedan detalj" palestinske autorice Adanie Shibli kojoj je za ovu knjigu prošle godine otkazana dodjela nagrade na Frankfurtskom sajmu knjiga.

Čitateljski klubovi

Imamo ih mnogo: za prozu, za poeziju, za film, za teoriju i publicistiku... Na svim čitateljskim klubovima čita se jedna knjiga mjesečno (i gleda jedan film) i sastaje se jednom mjesečno. Članstvo u klubovima je besplatno, ali ako vam se svidi i odlučite redovito dolaziti, molimo vas da se učlanite u klub Booksa. Često nas pitate koji je prosjek godina društva koje se okuplja na sastancima book clubova. Nismo nikad računali, ali rekli bismo da nas ima od studentske populacije do umirovljenika. Šaroliko smo društvo po godinama, karakterima, obrazovanju, stilu odijevanja, nacionalnosti i razno raznim ukusima, uključujući i one literarne. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu