Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Nažalost, nema najavljenih događanja!

Vizualni salon - prošla događanja
Vizualni salon
26.06.2024. u 20:00 @ Booksa

Vizualni salon #7: Predstavljanje knjige 'Jezera' Ane Ratković Sobote

Jezera u naslovu su Plitvička jezera, a svojim konceptom i grafičkim oblikovanjem, knjiga podrazumijeva iskren i izravan hommage knjizi "Plitvička jezera — Moja domovina: knjiga I".

Vizualni salon
12.03.2024. u 20:00 @ Booksa

Vizualni salon #6: Niko Mihaljević

Na prvom Vizualnom salonu u 2024. ukazat će se Niko Mihaljević, svestrani autor iza kojeg je nesvakidašnje plodna godina. 

Vizualni salon
17.10.2023. u 18:00 @ Booksa

Vizualni salon #5: Željko Beljan

Nakon Marije Ančić, Zlatana Vehabovića,Tina Dožića i Ivane Filip, glavni gost petog po redu 'Vizualnog salona', trećeg u 2023. godini, bit će Željko Beljan, likovni umjetnik s prvenstvenim zanimanjem za rad s tekstilom. 

Vizualni salon
19.09.2023. u 20:00 @ Booksa

Vizualni salon #4: Ivana Filip

Nakon Marije Ančić, Zlatana Vehabovića i Tina Dožića, glavna gošća četvrtog po redu 'Vizualnog salona', drugog u 2023. godini, bit će Ivana Filip, multimedijska umjetnica.

Vizualni salon
19.01.2023. u 19:00 @ Booksa

Vizualni salon #3: Tin Dožić

Gost trećeg po redu 'Vizualnog salona', te prvog 2023. godine, bit će Tin Dožić, jedan od najpoticajnijih hrvatskih umjetnika mlađe generacije.

Vizualni salon
18.10.2022. u 19:00 @ Booksa

Vizualni salon #2: Zlatan Vehabović

Drugi 'Vizualni salon' ugostit će Zlatana Vehabovića, jednog od svojim radom najprisutnijih i najosobenijih hrvatskih i regionalnih slikara svoje generacije. 

Vizualni salon
14.04.2022. u 18:00 @ Booksa

Vizualni salon #1: Marija Ančić

Vizualni salon najnoviji je program u kojem će Bojan Krištofić ugošćivati sudionike/ice scene suvremenih likovnih umjetnosti, s naglaskom na umjetnike/ice i umjetničke grupe čiji vizualni rad sadrži izraženu narativnu dimenziju.

Vizualni salon

Vizualni salon je Booksin program čiji je voditelj Bojan Dmitrović Krištofić, dizajner i pisac, kritičar i novinar, povremeni kustos i član uredništva Vide, audiovizualnog kanala SNV-a. Gosti Vizualnog salona su sudionici/e scene suvremenih vizualnih umjetnosti, s naglaskom na pojedine autore/ice i autorske grupe čiji individualni i kolektivni vizualni rad sadrži izraženu narativnu dimenziju; dakle, gošće i gosti Vizualnog salona su likovni autori/ce koji, u širem smislu riječi, pripovijedaju slikama.
Gdje su granice, da ne kažemo okviri slike? Je li ih danas uopće moguće pronaći i doseći? Je li u vrijeme post-interneta i post-istine baš sve jedan beksrajni hipertekst u jednom beskonačnom oblaku, ili su „elementarne čestice“ pripovijedanja poput riječi i rečenica, slika i sljedova, sposobne zadržati samostalni integritet? Jesmo li mi sami sve to skupa uopće sposobni prepoznavati? Na takva pitanja i druga koja će nam neprekidno padati na pamet, tražit ćemo odgovore skupa s umjetnicima/ama, neumornim proizvođačima slika u materijalnim i virtualnim svjetovima oko nas.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu