Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nažalost nema najavljenih događanja!

DramaQueen: dijaloške kazališne večeri - prošla događanja
DramaQueen: dijaloške kazališne večeri
Homepage dramaqueen  dijalo%c5%a1ke kazali%c5%a1ne ve%c4%8deri metateatar  1 09.04.2024. u 20:00 @ Booksa

DramaQueen_dijaloške kazališne večeri: transgeneracijske sablasti

Gošća druge tribine bit će mlada dramaturginja Karla Leko, koja se i sama bavila temom transgeneracijskih sablasti u svojoj drami Beštije.

DramaQueen: dijaloške kazališne večeri
Homepage dramaqueen  dijalo%c5%a1ke kazali%c5%a1ne ve%c4%8deri metateatar  2 13.02.2024. u 20:00 @ Booksa

DramaQueen_dijaloške kazališne večeri: metateatar

Tema prvog susreta kazališne tribine DramaQueen je, ni više ni manje nego, metateatar, a prvi gost je mladi redatelj Gabrijel Lazić.

DramaQueen: dijaloške kazališne večeri

Tribina DramaQueen: dijaloške kazališne večeri zamišljena je kao ciklus razgovora o drami i kazalištu, a inspirirana je traktatom Rapsodija teatra francuskog filozofa Alaina Badioua koji kazalište zamišlja kao prostor poticanja proizvodnje misli kao takve, a ne puke reprodukcije mišljenja. Polazeći od nekoliko polja interesa objedinjenih u tematske cjeline, svaka će se tribina pozabaviti izabranim dramskim tekstovima, izvedbenim izazovima i recentnom domaćom i regionalnom kazališnom produkcijom.

Tribinu koncipira i moderira Nora Čulić Matošić, apsolventica komparativne književnosti, kazališna kritičarka (Kulturpunkt.hr, SEEStage.org, Vijenac, Theatralia) i, u slobodno vrijeme, glumica amaterske sekcije Teatar K.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu