Pynchon, Thomas

Thomas Pynchon vjerojatno je kandidat broj jedan za status najvećeg suvremenog američkog književnika. Utipkajte njegovo ime u Google...

Roth, Philip

U iščekivanju dobitnika 'regularnog' Bookera, podsjetimo se tko je ovogodišnji laureat Man Booker International Prizea.

Sajko, Ivana

Umjetnički eksperimenti, aktivizam, propitivanje uloge umjetnika kao dijagnostičara društva, dva uspješna romana, inozemni uspjesi… Ivana Sajko.

Samardžić, Goran

'S vremenom sam ipak, stideći se i femkajući se, krijući se i povremeno usamljujući, milionima napisanih knjiga dodao i nekoliko svojih.'

Simić, Mima

Autorica popularnih 'Pustolovina Glorije Scott', LGBTQ aktivistica i jedna od rijetkih poznatih osoba koja se javno 'outala' na televiziji.

Smith, Zadie

Zadie Smith rođena je kao Sadie Smith 1975. u sjeverozapadnom dijelu Londona gdje uglavnom obitava radnička klasa.

Stasiuk, Andrzej

Pojava Stasiukova lika podcrtava njegovu naglašenu neovisnost, realistički humanizam i totalno životno iskustvo.

Stead, C.K.

Najveći živući romanopisac i pjesnik engleskog govornog područja kome se dive Rushdie, Ishiguro i Barnes posjetit će Zagreb i Booksu. 

Sterling, Bruce

Što povezuje ocean od prašine, mrtve medije, Texas, Beograd i ovogodišnji SFerakon? Povezuje ih Bruce Sterling!

Štivičić, Tena

Od malog stana u Nalješkovićevoj, preko Akademije dramskih umjetnosti i Goldsmiths Collegea do londonskog Arcola Theatra. 

Tribuson, Goran

S dvadesetak romana, desetak zbirki priča i pet filmskih scenarija Goran Tribuson je, između ostalog, naš najplodniji pisac. Mnogima čak najbolji.

Ugrešić, Dubravka

Jedna od najznačajnijih nositeljica feminističkog vala 1980-ih godina koju je 'Štefica Cvek' prometnula u svojevrsnu kulturnu ikonu.

Vieira Amaral, Bruno

Portugalski književnik piše o postkolonijalnim državama, a za debitantski je roman osvojio četiri nacionalne nagrade.

Viewegh, Michal

Životni put Michala Viewegha, trenutno najpopularnijeg i najprodavanijeg češkog autora, pomalo nalikuje zapletu nekog opakog holivudskog 'no brainera'.

Wilde, Oscar

Neprikosnoveni zamućivač granica između umjetnosti i realiteta koji je usput bio još i literarna zvijezda, dandy, anarhist... 

Williams, Tad

On je definitivno radoholičar. Osim što izbacuje stotine stranica godišnje, radio je više poslova nego što je dana u godini. Upoznajte Tada Williamsa!

Žižek, Slavoj

Slovenski sociolog, kulturni kritičar, filozof i psihoanalitičar Slavoj Žižek eksponirana je figura na intelektualnoj sceni današnjice. 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.