Ludi, Nasta

'Navodno su ga Turci zatekli kako sam luta ulicama, doziva ljude, smije se i pjeva, pa su ga kao bezopasnog poštedjeli, smatrajući da je takve ljude dodirnuo Alah.'

Mailer, Norman

Norman Mailer - književnik, novinar, scenarist, redatelj, komunist, nonkomformist,  inženjer, šovinist, alkos, hašoman... Sve u svemu, pravi 'hipster'.

Michaux, Henri

Autor četrdesetak djela, od kojih su na hrvatski u cijelosti prevedena samo četiri, uz književnost bavio se slikarstvom i eksperimentiranjem s drogama.

Mitchell, David

Maštoviti David Mitchell je Jules Verne našeg doba ili Jules Verne za odrasle.

Mraović, Simo

Od 'Sezone otrova' do 'Konstantina Bogobojaznog' i 'Bajki za plažu', njegove su knjige čitatelja činile jačim i veselijim. I to se neće promijeniti. 

Nikolaidis, Andrej

Proza i publicistika Andreja Nikolaidisa neizostavan su dio nove crnogorske književnosti koja raskida s dotadašnjom (nacionalnom) tradicijom.

Oz, Amos

Autentični svjedok i aktivni sudionik svih političkih etapa kroz koje je prolazila izraelska država, osvjedočeni pacifist i briljantan pisac.

Pavičić, Jurica

MVP hrvatskog novinarstva i u književnom radu secira suvremenost i dokumentira traume sive stvarnosti. 

Pelago, Naklada

U povodu 11. Pelagovog rođendana, bavimo se radom ove male i besprijekorne izdavačke kuće koju vode Katarina Luketić i Dušanka Profeta.

Perišić, Robert

Proteklih pet godina Perišić je radio na jednom od najiščekivanijih romana na domaćoj književnoj sceni. Naslovio ga je 'Naš čovjek na terenu'.

Pessoa, Fernando

Interes ovog pisca za religije i mistiku odražava stanje duše zapadnog čovjeka koji tek odnedavno, početkom 20. stoljeća, nanovo otkriva povijest negdašnjih duhovnosti.

Pierre, DBC

Biografija jednog od najkontroverznijih pisaca današnjice, DBC Pierrea, mogla bi poslužiti kao savršeni scenarij za neki avanturistički triler.

Pilić, Zoran

Hrvatski pisac uvršten na popis 'New Voices of Europe' oduševio je kritiku zbirkom priča 'Nema slonova u Meksiku'.

Pintarić, Krešimir

Pisac i pjesnik kojemu je, u pandemiji cinizma, ljubav još uvijek sve. Blizak s banalnostima, ali ne i banalan.

Polić Kamov, Janko

Janko Polić Kamov (1886-1910) jedan je od najosebujnijih i istodobno najkontroverznijih pisaca hrvatske književnosti uopće.

Popović, Edo

Popović se s vremenom nametnuo kao najurbaniji hrvatski pisac i postao neosporna literarna činjenica.

Pratchett, Terry

Terry Pratchett - kreator 'Discworlda', radoholičar koji izdaje u prosjeku dvije knjige godišnje i najprodavaniji pisac u Britaniji devedesetih.

Pullman, Philip

Opčinio je svijet 'Tamnim tvarima', a nije čarobnjak nego ateist koji na svojoj strani ima čak i biskupa od Kanterberija. I, što je najvažnije, milijune čitatelja.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.