Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.

Dubravka Ugrešić u Booksi

Large ugr Dubravka Ugrešić i Miljenka Buljević
Srijeda
20.06.2018.

Prije nekoliko dana Dubravka Ugrešić za svoje je djelo Lisica dobila nagradu tportala za najbolji roman godine, što je idealan povod da Booksa ugosti autoricu u Književnom budoaru.

U utorak 26.6. u 19:00 moderatorica Katarina Luketić i književnica Dubravka Ugrešić razgovarat će o pričama, pripovijedanju i subverzivnom potencijalu svake dobre književnosti; o recepciji njezinih knjiga u Hrvatskoj i politici književnosti; o ovdašnjoj atmosferi populizma, konzervativizma i nacionalizma, ali i o globalnoj prevlasti amaterizma i logike profita koji se odražavaju i na polju kulture. Bit će riječi i o nacionalnome i transnacionalnome u književnosti, provincijalnoj i otvorenoj kulturi, etičnosti i angažiranosti, moći imaginacije i slobodi stvaranja.

Djela Dubravke Ugrešić spadaju u vrh ovdašnje književne produkcije. Ona je i najprevođenija i najcjenjenija hrvatska književnica u inozemstvu. Knjige su joj prevedene na engleski, njemački, nizozemski, francuski, španjolski, danski, norveški, poljski, bugarski, ruski, albanski, japanski, arapski i druge jezike. Objavila je niz proznih i esejističkih knjiga, stručnu studiju i tri knjige za djecu. Njene posljednje knjige su roman Lisica (Fraktura, 2017.), esej Karaoke kultura (Booksa i MaMa, 2015.) i knjiga eseja Europa u sepiji (Profil, 2015.)

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage old people2 21.02.2013.

Esej: Starci u suvremenoj domaćoj prozi

Starenje i fizičko raspadanje najnormalniji su dijelovi ljudskoga vijeka, a ne devijacija kakvom ih se često predstavlja. Piše: Morena Livaković.

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage 297 26.11.2009.

Dr. Ostojić: književnost kao crna magija

Zbog jedne nepromišljene ljubavne avanture Stefan Zveck danas se osjeća kao woodoo lutka. Kako se othrvati tom zlom osjećaju?

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu