Četvrtak
21.06.2018.

Dubravka Ugrešić u Booksi
Extra_large_ugr
Dubravka Ugrešić i Miljenka Buljević
A+ A-

Prije nekoliko dana Dubravka Ugrešić za svoje je djelo Lisica dobila nagradu tportala za najbolji roman godine, što je idealan povod da Booksa ugosti autoricu u Književnom budoaru.

U utorak 26.6. u 19:00 moderatorica Katarina Luketić i književnica Dubravka Ugrešić razgovarat će o pričama, pripovijedanju i subverzivnom potencijalu svake dobre književnosti; o recepciji njezinih knjiga u Hrvatskoj i politici književnosti; o ovdašnjoj atmosferi populizma, konzervativizma i nacionalizma, ali i o globalnoj prevlasti amaterizma i logike profita koji se odražavaju i na polju kulture. Bit će riječi i o nacionalnome i transnacionalnome u književnosti, provincijalnoj i otvorenoj kulturi, etičnosti i angažiranosti, moći imaginacije i slobodi stvaranja.

Djela Dubravke Ugrešić spadaju u vrh ovdašnje književne produkcije. Ona je i najprevođenija i najcjenjenija hrvatska književnica u inozemstvu. Knjige su joj prevedene na engleski, njemački, nizozemski, francuski, španjolski, danski, norveški, poljski, bugarski, ruski, albanski, japanski, arapski i druge jezike. Objavila je niz proznih i esejističkih knjiga, stručnu studiju i tri knjige za djecu. Njene posljednje knjige su roman Lisica (Fraktura, 2017.), esej Karaoke kultura (Booksa i MaMa, 2015.) i knjiga eseja Europa u sepiji (Profil, 2015.)

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.