Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Nažalost, nema najavljenih događanja!

Filmsko-čitateljski klub - prošla događanja
Filmsko-čitateljski klub
10.02.2022. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Područje bez signala'

Za ovaj je susret filmsko-čitateljska grupa odabrala roman i seriju 'Područje bez signala'.

Filmsko-čitateljski klub
13.01.2022. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Intervju s vampirom'

Za prvi susret u novoj godini filmsko-čitateljska grupa razgovarat će o knjizi nedavno preminule Anne Rice 'Razgovor s vampirom' te o njenoj filmskoj adaptaciji, 'Intervju s vampirom' redatelja Neila Jordana.

Filmsko-čitateljski klub
09.12.2021. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Olive Kitteridge'

Za idući susret filmsko-čitateljska grupa razgovarat će o književnoj i televizijskoj junakinji, zajedljivoj, ironičnoj, istodobno nemilosrdno iskrenoj i duboko empatičnoj umirovljenoj učiteljici Olive.

Filmsko-čitateljski klub
11.11.2021. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Ljubav oko svijeta' Davora i Anđele Rostuhar

Što je ljubav zapravo? To su se zapitali netom vjenčani Davor i Anđela Rostuhar, pa odlučili potegnuti ni manje ni više, do kraja svijeta i natrag kako bi skupili odgovore, o kojima će raspraviti Filmsko-čitateljski klub.

Filmsko-čitateljski klub
14.10.2021. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Bilješke o jednom skandalu'

Za idući susret filmsko-čitateljska grupa razgovarat će o romanu 'Bilješke o jednom skandalu' Zoe Heller i gledati istoimenu adaptaciju Richarda Eyrea iz 2006.

Filmsko-čitateljski klub
16.09.2021. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Dok je trajao Roland Garros'

Za idući susret filmsko-čitateljska grupa odabrala je kratku priču Tanje Mravak 'Dok je trajao Roland Garros' i njezinu kratkometražnu filmsku adaptaciju Snježane Tribuson.

Filmsko-čitateljski klub
17.06.2021. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'I konje ubijaju, zar ne?'

Za idući susret filmsko-čitateljska grupa odabrala je knjigu 'I konje ubijaju, zar ne?' Horacea McCoya te istoimenu adaptaciju iz 1969. u režiji Sydneya Pollacka.

Filmsko-čitateljski klub
20.05.2021. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Patrola na cesti'

Za idući susret filmsko-čitateljska grupa odabrala je kratku priču Jurice Pavičića 'Patrola na cesti' te seriju od pet epizoda koja je prema njoj snimljena pod redateljskom palicom Zvonimira Jurića.

Filmsko-čitateljski klub
22.04.2021. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Filmski klub' i '400 udaraca'

Grupa je za idući susret odabrala autobiografsku prozu Davida Gilmoura u kojoj piše o pokušaju zbližavanja sa sinom tinejdžerom preko filmova koje zajedno gledaju i komentiraju.

Filmsko-čitateljski klub

Koliko ste puta zapleli u rasprave oko toga je li bolji film ili knjiga prema kojoj je snimljen? Popularno mišljenje kaže da je adaptacija rijetko tako dobra kao original na kojem se temelji, međutim, nije rijetko da naiđemo na primjere u kojima nas književni i filmski tekst svaki na svoj način podjednako oduševe. Što čini dobru adaptaciju – vjernost predlošku ili sloboda interpretacije? Je li važno rekreirati priču ili je dovoljno preuzeti neki element da bi ono što nas je osvojilo u jednom funkcioniralo i u drugom mediju? O svemu tome raspravljamo u filmsko-čitateljskom klubu, zajedničkom pothvatu Bookse i Kina Kinoteka, u kojem spajamo naše dvije velike ljubavi – književnost i film. Klub moderira voditelj filmskih programa kina Kinoteka Mario Kozina.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu