Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3
Booksa u parku 2022 - prošla događanja
Booksa u parku 2022
Homepage untitled design  51 04.06.2022. u 11:30 @ Booksa

Radionica za djecu 'Puna kuća priča – Baci kocku!'

Izmišljajmo priče skupa s djecom uz jedinstvene magične kocke! 

Booksa u parku 2022
Homepage 1.6. 17.7.  4 03.06.2022. u 20:00 @ Booksa

Festival Goranovo proljeće: Versopolis

Imamo odlične vijesti - festivalski program ovogodišnjeg Goranovog proljeća započinje razgovorom posvećenim platformi Versopolis.

Booksa u parku 2022
Homepage 1.6. 17.7.  3 03.06.2022. u 18:00 @ Booksa

Ponos na Balkanu: prajdovi od Skopja do Zagreba uoči EuroPridea u Beogradu

Dan uoči 21. Povorke ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji, Zagreb Pride okupit će predstavnike_ice niza prajdova iz postjugoslavenskih zemalja kako bi razgovarali_e o izazovima i uspjesima Povorki ponosa.

Booksa u parku 2022
Homepage untitled design  53 02.06.2022. u 20:30 @ Booksa

Škrabica: Nina Bajsić

Na prvoj ovogodišnjoj Škrabici i prvoj na Booksi u parku 2022. nastupit će kantautorica Nina Bajsić!

Booksa u parku 2022
Homepage 1.6. 17.7.  1 01.06.2022. u 18:00 @ Booksa

'Fragmenti za studije o umetničkim organizacijama' - razgovor i promocija knjige

Na Booksi u parku bit će predstavljena publikacija 'Fragmenti za studije o umetničkim organizacijama' s tekstovima Ane Vilenice, Line Džuverović, Milice Pekić, Stevana Vukovića, Andreja Mirčeva, Leile Topić i Ane Peraice.

Booksa u parku 2022
Homepage untitled design  49 01.06.2022. u 10:00 @ Booksa

Booksa u parku 2022.

Stiglo je naše omiljeno godišnje doba, počinje Booksa u parku! Od 1.6. do 17.7. večeri ćemo provoditi uz kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s našim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama.

Booksa u parku 2022

Stiglo je naše omiljeno godišnje doba, počinje Booksa u parku!

U idućih 6 tjedana, od 1.6. do 17.7., večeri ćemo provoditi uz kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s našim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve vas koji želite pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj, a ako želite napraviti predah uz knjigu, uvijek možete naći neku na našim policama. Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.

S nama su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis, Prvi prozak na vrh jezika, LitLink. I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa ćemo na Škrabici slušati snažne glasove naše indie scene – Ninu Bajsić i Dimitrija Dimitrijevića.

Subote su rezervirane za dječji matine program, čitat ćemo skupa, crtati s autorima i autoricama Oaza Books, pričati priče uz Punu kuću priča.

Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici Raspričavanja. Vigor i Martin, voditelji Učitavanja, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.

Sve detalje pronađite na linku!

Park ispred Bookse pulsirat će u kvartovskom duhu koji kontinuirano raste i jača. Još jednom hrlimo ususret ljetu s Booksom u parku: s kvartom i za kvart! 

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu