Začitavanje: Gospodar muha

Kad djeca na pustom otoku praćakanje u plićaku zamijene ubijanjem, nešto očito ne štima. Goldingova alegorija društva još je uvijek vrlo, vrlo aktualna.

Začitavanje: 'Odmetnuti'

Politički podtekst, meta-priča i roman ceste Delana i Sudžuke na masivnih 450 stranica monumentalan su projekt domaćeg nakladnika. 

Začitavanje: Imaju li mravi anuse?

Jesu li Adam i Eva počinili incest? Ako je Bog toliko pametan, može li onda postaviti pitanje na koje ni On sam ne zna odgovor? Je li Beckham homoseksualac?

Začitavanje: 'Patrola na cesti'

Povratak u sedlo nakon kraće ljetne stanke obilježavamo jednim domaćim proznim naslovom. Preporučamo vam novog Juricu Pavičića.

Začitavanje: 'Sonnenschein'

'Sonnenschein' Daše Drndić hrabra je, moćna i etična knjiga koju treba čitati. I to nema nikakve veze s ljetnim i sličnim književnim modama.

Začitavanje: 'Svijet u sjeni'

Nenad Popović, jedan od važnijih nakladnika i urednika, sjetio se milijuna ljudi koji su otišli u veliki svijet i time zadobili čudan naziv - gastarbeiter.

Začitavanje: 'Puzzlerojc'

Pjesme Saške Rojc nisu ništa drugo do pokušaj očuvanja prošlosti koja nas napušta, koju treba zadržati jer sve nestaje.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.