Drevni moderni Island

Roman 'Nebo i Pakao' Jóna Stefánssona nalikuje starom mitu u kojem se likovi dječaka stapaju s opisima tajnovite prirode.

Feral: smijeh usred mraka

Knjiga 'Smijeh slobode' Borisa Pavelića prati povijest novina koje su nam brutalno, precizno i duhovito govorile koliko nam je loše.

Jedina prava heroina realizma?

'Esther Waters' je najznačajniji roman 'irskog Zole' Georgea Moorea u kojem nailazimo na zanimljiv otklon od realističkih konvencija.

Život na stipendiji

Za razliku od hipstera iz New Yorka, mladi slovački umjetnici iz romana 'Café Hyena' Jane Benove zapeli su u siromašnoj Petržalki.

Klasici za plažu

Tražite knjigu za plažu koja spada u 'lakšu' književnost, ali koja je kvalitetna i poticajna? Donosimo izbor klasika za sezonu ljeto-jesen.

Brutalan prikaz svima poznatog

Prvi dio 'Moje borbe' Karla Knausgårda opravdao je veliku pozornost kritike i publike: doista je riječ o rijetko viđenom remek-djelu.

Telepati protiv psihopata

U romanu 'Sezona kostiju' Samanthe Shannon nalazimo se u 2059. Sve se promijenilo, osim netrpeljivosti prema različitim ljudima.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.