KRITIKA 10: Dejan Ilić

'Osam i po ogleda o razumevanju' - između etike, poetike i politike; teorije i kritike; mraka 90-ih i suočavanja s njihovim nasljeđem. 

KRITIKA 9: Predrag Crnković

'Beograd za pokojnike' je loš roman: ako takav pobijedi na VBZ-ovom natječaju, kakvi su tek ostali? A da nagradu ubuduće daju u humanitarne svrhe? 

KRITIKA 8: Ivan Aralica

'Runoklist ili uteha za tugu duše' naslov je kritike Vladimira Arsenića koji ovaj tjedan iz Beograda za Booksu piše o najnovijem romanu Ivana Aralice.

KRITIKA 7: David Albahari

Ono što Albahari piše nekoliko je stepenica iznad velikog dijela naše recentne prozne produkcije. Ma koliko mi šutjeli o tome.

KRITIKA 6: Eda Vujević

Čini se da dugogodišnji boravak u novinarskim vodama nije jamac autorove ili autoričine sposobnosti igranja nove, književničke uloge.

KRITIKA 5: Dragan Velikić

Izvan hrvatskih avnojskih granica postoje velika književna tržišta koja razumijemo i koja imaju relevantne književne nagrade. Slijedi izlet u Srbiju.

KRITIKA 4: Dubravka Ugrešić

Za sljedeću smo se kritiku obratili suradničkim snagama iz Betona. 'Mitsko jaje snagu daje', iz Beograda poručuje Saša Ćirić.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.