KRITIKA 58: Mirjana Ðurđević

Knjiga 'Kaja, Beograd i dobri Amerikanac' je primarno nežna i duhovita retro-utopija o Beogradu kakav nikada nije postojao.

KRITIKA 57: Miljenko Jergović

Iako se ne vidi na prvi pogled, i novi roman Miljenka Jergovića poput prethodnog 'Srda pjeva u sumrak na Duhove' pripada tipu romana intrige.

KRITIKA 56: Jasmin Imamović

'Molim te, zapiši' iznosi na vidjelo način na koji suvremenost preispisuje i kreira prošlost ne bi li u njoj pronašla odgovor i iskupljenje za vlastite postupke.

KRITIKA 55: Zoran Pilić

Snaga poruke izgubila se u nepotrebnom komplikovanju kraja romana koji je pokušao da mu udahne određen intelektualizam koji nije inherentan Pilićevom narativu.

KRITIKA 54: Rade Jarak

'Crna svila' napisana je iscizeliranim stilom i sjajnim rečeničnim ritmom, s nekoliko upečatljivih završetaka i uobičajeno dobrim okom za detalj.

KRITIKA 53: Tomislav Zajec

Svijet nasilja i očaja opisan na izuzetno umješan način doveden je, koristeći uobičajeni medijski obrazac, pred još jedne voajerske oči – one naše.

KRITIKA 52: Zoran Žmirić

Žmirićev rat samo je nominalno Domovinski. Nema tu nacionalne patetike i izljeva domovinske patnje, nema brutalnih optužbi ni potrage za odgovornima.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.