KRITIKA 85: Tihomir Mraović

Ništa u 'Uljezu' ne odmiče niti koraka dalje od osnovnih 'zanatskih pravila' koja su, još u 60-ima, 70-ima i 80-ima, postavili veliki igrači.

KRITIKA 84: Milana Vuković Runjić

Nije nimalo jednostavno u književnosti spojiti profano i uzvišeno, a Milana Vuković Runjić ponovno je pokazala s koliko superiornosti ona to zna činiti. 

KRITIKA 83: Bora Ćosić

Tekst Bore Ćosića sa svojim sintaktičkim nepravilnostima je prilično uspela slika procesa prevođenja iz oblasti misaonog u oblast tekstualnog.

KRITIKA 82: Bojan Babić

Da roman ima ozbiljnu ambiciju reći nešto o stvarnosti Srbije u njezinu aktualnom, tranzicijskom liku jasno je već iz naslovnoga izvrtanja slavnoga Balzacova projekta.

KRITIKA 81: Rade Jarak

Jarak se u Tangu poslužio Bresonovskim principom oduzimanja; redukcijom, odnosno suptilnom selekcijom sirovog materijala iz stvarnog života.

KRITIKA 80: Sreten Ugričić

Ugričićev roman pruža dubok, razigran i uznemirujuć uvid u živopisne specifičnosti ovih prostora.

KRITIKA 79: Slavoljub Stanković

Stankovićev pripovjedač podcjenjuje čitatelja, pretjerano razjašnjava i tumači, a pritom nudi malo što osim općih mjesta i brzopoteznih generalizacija.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.