KRITIKA 118: Ludwig Bauer

'Zavičaj, zaborav' napisan je šezdeset godina prekasno, u trenutku u kojem je diskurs o Drugom svjetskom ratu izgubio svoju važnost i svoj semantički potencijal .

KRITIKA 117: Andrea Zlatar

Andrea Zlatar svoje kritičko čitanje obogaćuje intimnom pripovednom notom na tragu esejističke prakse Dubravke Ugrešić, ali sa znatno blažom ironijskom distancom. 

KRITIKA 116: Dean Duda

Dudina knjiga nameće se kao ključna referentna točka za sve pokušaje reartikulacije i revalorizacije književnih zbivanja u posljednjem desetljeću.

KRITIKA 115: Ivica Prtenjača

Knjiga 'Kod Yvesa' jedan je od ovih nesretnih spojeva, krivih srastanja koji ne uspeva da se uzdigne iznad prigodnosti.  

KRITIKA 114: Luka Bekavac

Ono što 'Drenje' čini djelom vrijednim pozornosti i jednim od interesantnijih naslova na domaćoj sceni ove godine jest njegova konstrukcija.

KRITIKA 113: Drago Jančar

Drago Jančar je po nekim tumačenjima ovom knjigom ispisao kako osobnu, tako i povijest vlastitog naroda zadnjih šezdesetak godina.

KRITIKA 112: Zoran Malkoč

Malkočev svet je svet surovih i dezorijentisanih ali iskrenih bitangi. Ako je krv slobodno i poželjno prosuti, tu za laž nema mesta.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.