KRITIKA 178: Josip Mlakić

Osnovni problemi romana 'Planet Friedman' nastaju upravu na razini njegove aktuelnosti, originalnosti ili tačnije neoriginalnosti.

KRITIKA 177: Zilhad Ključanin

Svi anksiozni čitaoci trebali bi izbjegavati ovaj roman, ako ne žele ostati pokolebani u svojim životnim, kao i samoubistvenim, namjerama.

KRITIKA 176: Abdulah Sidran

'Otkup sirove kože' korektno je prozno ostvarenje. Međutim, u romanu ima i slojeva čitanja koje upravo korektnost sabotira.

KRITIKA 175: Daša Drndić

Precizno koncipiran i pažljivo izveden, s pričom koja se razvija na raznim razinama, roman i dalje ostaje politički relevantan.

KRITIKA 174: Svetislav Basara

Basara je preuzeo na sebe odgovornost satiričnog pisca, a onda je kolumnističkim postupkom potisnuo mogući subverzivni potencijal groteske.

KRITIKA 173: Boris Pahor

Pahorova knjiga je ključno podsećanje na odnose koji su vladali i vladaju u Evropi i na tlačenje na koje se moramo navići.

KRITIKA 172: Mirjana Đurđević

U svijetu u kojem ima sve manje mjesta za starije, dvije matore ženske uspijevaju se zajedno izboriti za svoj položaj i za malo zabave.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.