KRITIKA 181: Vanda Mikšić

Autorica se često služi eliptičnim konstrukcijama čime čitaocu/čitateljki ostavlja velik prostor za domaštavanje, za rad imaginacije i intelekta.

KRITIKA 180: Darija Žilić

Darija Žilić je zanimljiva sagovornica i komentatorka kulturnog i društvenog života, onog na ulici i onog u institucionalnim reprezentacijama.

KRITIKA 179: Tamara Bakran

'Mjesečevo cvijeće' bi trebalo čitati poput nekog herbarijuma od 68 cvetova koji svaki za sebe govori o nekom aspektu ženskosti.

KRITIKA 178: Josip Mlakić

Osnovni problemi romana 'Planet Friedman' nastaju upravu na razini njegove aktuelnosti, originalnosti ili tačnije neoriginalnosti.

KRITIKA 177: Zilhad Ključanin

Svi anksiozni čitaoci trebali bi izbjegavati ovaj roman, ako ne žele ostati pokolebani u svojim životnim, kao i samoubistvenim, namjerama.

KRITIKA 176: Abdulah Sidran

'Otkup sirove kože' korektno je prozno ostvarenje. Međutim, u romanu ima i slojeva čitanja koje upravo korektnost sabotira.

KRITIKA 175: Daša Drndić

Precizno koncipiran i pažljivo izveden, s pričom koja se razvija na raznim razinama, roman i dalje ostaje politički relevantan.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.