Velike priče o malo ljubavi

Naslov knjige: Fajront u Sarajevu
Autor: Nele Karajlić

Iako je 'Fajront u Sarajevu' postao bestseler, izgleda da je Dr. Nele Karajlić imao dublje i intimnije razloge za pisanje ove knjige.

Između artificijelnosti i stereotipa

Naslov knjige: Pazi što ćeš poželjeti
Autor: Karmela Špoljarić

Iako zbirka priča 'Pazi što ćeš poželjeti' Karmele Špoljarić bježi od društvene realnosti u fantastiku, ipak obiluje konzervativnim idejama.

Zen na kraju tranzicije

Naslov knjige: Ne želim da pobijedim.
Autor: Damir Avdić

Avdićev roman 'Ne želim da pobijedim.' nastavlja se na etičke teme koje je započeo Danilo Kiš, a koje su i dalje aktualne u bivšoj Jugoslaviji.

Insajderi i ostali

Naslov knjige: Kolumnist iz sjene
Autor: Predrag Crnković

Unatoč želji da kulturni milje izloži ruglu, Crnkovićev roman s ključem 'Kolumnist iz sjene' ipak ne zahvaća dovoljno duboko.

Divan dan za iluziju

Mladi autori Marko Gregur i Ilija Barišić objavili su slične, realističke prozne zbirke o svakodnevnim situacijama - ali s posve različitim ishodima.

Na preskok

Naslov knjige: Skok preko kože
Autor: Filip Žganjar

Debitantska zbirka Filipa Žganjara 'Skok preko kože' pati od prevelike opreznosti, ali pokazuje da na mladog pjesnika u budućnosti treba računati.

Čupkanje epske fantastike

Naslov knjige: Čerupanje Feniksa
Autor: Franjo Janeš

Iako se Franjo Janeš u 'Čerupanju Feniksa' duhovito narugao žanrovskim obrascima fantastike, parodiji ipak nedostaje poanta.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.