Srijeda
30.05.2018.

Najbolje 'nasljednice'
Extra_large_fekp
A+ A-
Proglašena je najbolja kratka priča natječaja 17. Festivala europske kratke priče na temu Nasljeđe.

Na natječaj je prijavljeno 265 priča. O najboljoj je odlučivao žiri u sastavu: Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik), Ivan Jozić, Korana Serdarević i Andrija Škare

Najbolja priča ovogodišnjeg natječaja je priča Šamrlek autorice Ivane Bahun. Riječima žirija, pobjedničku priču izdvaja "majstorsko vođenje naracije kroz iznevjerene i ponovo uspostavljene žanrovske matrice, preciznošću i nepretencioznošću". Autorica će za nagradu dobiti boravak u rezidenciji za pisce u latvijskom Ventspilsu. 
 
Drugo mjesto, boravak u rezidenciji u Splitu, osvojila je Maja-Iskra Vilotijević za priču Hiraeth, obilježenu čežnjom za domom koji više ne postoji, "bez obzira je li izgubljen ratom, izbjeglištvom ili jednostavno odlaskom".
 
Treća nagrada i tečaj kreativnog pisanja u CKP-u pripala je Marini Gudelj za priču Dulcinea na konjaku koja pripovijeda o otkrivanju "lošeg" nasljeđa kroz neprekidno referiranje na Don Quijotea i filmove Begmana i Herzoga.
 
Ponosno dodajemo da je pobjednica Ivana Bahun polaznica Ferićeve radionice pisanja u Booksi i članica literarne organizacije ZLO.

Pobjednička priča Šamrlek i 10 priča koje su ušle u finale mogu se pročitati na stranici FEKP-a koji, da ne zaboravimo, traje još do 1.6. u Rijeci i Zagrebu.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.