Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
Kritike
09.07.2024.

'Drugi album': Prokletstvo druge knjige?

Roman Nade Kaurin Knežević odgovara senzibilitetu čitatelja koji vole uzburkanost i fluidnost, koji ne čitaju zbog zapleta i raspleta, već se žele zavući u najsramnije dijelove likova, tj. sebe.

Piše: Luca Kozina

Kritike
16.04.2024.

'Otmica Razreda za književnost': Satira koja igra na sigurno

Najveća zamjerka novom romanu Ivice Ivaniševića jest izostanak oštrijeg satiriziranja kulturnog establišmenta, manjak razvoja radnje te neuvjerljiva motivacija i dinamika.

Piše: Luca Kozina

Kritike
28.11.2023.

'Priče za kraj svijeta i druge svakodnevne sitnice': Kuća književnosti

Za knjigu Sanje Lovrenčić idealna je vrsta čitatelja onaj kojem ne smeta manjak radnje, koji voli dugo po umu prevrtati rečenice i njihova značenja. 

Piše: Luca Kozina

Kritike
29.08.2023.

'Stripoterapija': Destigmatizacija psihoterapije

'Stripoterapija' je uvjerljiv dokaz da ipak kao društvo idemo prema budućnosti u kojoj je mentalno zdravlje jednako bitno kao i fizičko.

Piše: Luca Kozina

Kritike
09.05.2023.

'Nokturni u d-molu': U fikciji se bilo što može dogoditi

Roman Tonija Juričića i njegov protagonist svjesni su svoje fikcionalnosti i bizarnosti svijeta u kojem se nalaze. U tome se i krije sva zabava čitanja ovog romana: u fikciji se bilo što može dogoditi.

Piše: Luca Kozina

Kritike
14.03.2023.

'Kino Sloga': Poetičnost autobiografskog

Knjiga Ivice Prtenjače na vrlo uspio, realističan, a istodobno poetičan način, opisuje svjetonazor i dogodovštine jednog siromašnog dječaka u sustavu koji, u svakom slučaju, nije bio savršen.

Piše: Luca Kozina

Kritike
10.01.2023.

'Gravitacije': Oslobođenje generacijskih tereta?

Roman 'Gravitacije' Senke Marić fikcionalni je prikaz triju generacija hercegovačkih žena, čija je fragmentiranost forme odraz fragmentiranosti identiteta protagonistice.

Piše: Luca Kozina

Kritike
08.02.2022.

Toplina i tračak nade

Najnovija zbirka priča Lejle Kalamujić naslova 'Požuri i izmisli grad' svakako pronalazi svoje mjesto među knjigama (i drugim umjetnostima) potrebnim u današnjim, nestabilnim vremenima. 

Piše: Luca Kozina

Kritike
21.12.2021.

Snovita posveta prijateljstvu

'Sarajevski san' Armana Fatića solidan je prvijenac koji predstavlja preciznu dijagnozu naše nestabilne sadašnjosti i još nestabilnije budućnosti.

Piše: Luca Kozina

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu