Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Vizualni salon #3: Tin Dožić

Large 322391148 528360365759822 7138578276708282012 n
Srijeda
25.01.2023.

Gost trećeg po redu Vizualnog salona, te prvog 2023. godine, bio je Tin Dožić, jedan od najpoticajnijih hrvatskih umjetnika mlađe generacije, koji oblikovanju priča u vizualnim i srodnim medijima redovito pristupa iz više uglova odjednom.

S njim je Bojan Krištofić popričao kako se i zašto, na svojim najnovijim izložbama Crne kutije (s Jasenom Vodenicom; Pogon Jedinstvo; Zagreb, 2022.) i Dromomania (također Pogon Jedinstvo; Zagreb, 2022.), bavio fenomenom putovanja ili, prema vlastitom shvaćanju, lutalaštva; te što ta radnja ili stanje njemu uopće znače, kojim ih sredstvima dokumentira, i s kakvim ciljevima; i je li, na kraju krajeva, put oko svijeta dan-danas naprosto prekratak da bi ga se stvarno osjetilo, ili je, baš naprotiv, predugačak i neostvariv? I napokon, kako se s time nose priče u pokretnim i nepokretnim slikama i zvucima, za razliku od riječi?

Odgovore potražite u snimci!

Vizualni salon novi je Booksin program čiji je domaćin i voditelj Bojan Krištofić, dizajner i pisac, likovni kritičar i novinar, te voditelj likovno-umjetničkih programa. U sklopu Vizualnog salona Krištofić će ugošćivati sudionike/ice scene suvremenih vizualnih umjetnosti, s naglaskom na pojedine autore/ice i autorske grupe čiji individualni i kolektivni vizualni rad sadrži izraženu narativnu dimenziju; dakle, gošće i gosti Vizualnog salona bit će likovni autori/ce koji, u najširem smislu riječi, pripovijedaju slikama.
Gdje su granice, da ne velimo okviri slike? Je li ih danas uopće moguće pronaći i doseći? Je li u vrijeme post-interneta i post-istine baš sve jedan beksrajni hipertekst u jednom beskonačnom oblaku, ili su „elementarne čestice“ narativne umjetnosti poput riječi i rečenica, slika i slijedova, sposobne zadržati samostalni integritet? Jesmo li mi sami sve to skupa uopće sposobni prepoznavati? Na takva pitanja i druga koja će nam neprekidno padati na pamet ćemo odgovore tražiti skupa s umjetnicama i umjetnicima, neumornim proizvođačima slika u materijalnim i virtualnim svjetovima oko nas.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage large %c5%bdeljko beljan tri kornera penal galerija a%c5%bd rujan 2022 foto sanja bistri%c4%8di%c4%87 sri%c4%87a 24.11.2023.

Vizualni salon #5: Željko Beljan

Gost petog po redu 'Vizualnog salona' bio je Željko Beljan, likovni umjetnik s prvenstvenim zanimanjem za rad s tekstilom. Ako ste propustili razgovor uživo, stiže snimka!

Video
Homepage large vizualni salon 4 ivana filip foto 24.10.2023.

Vizualni salon #4: Ivana Filip

Pogledajte snimku razgovora s multimedijskom umjetnicom Ivanom Filip na tribini koju moderira Bojan Krištofić.

Video
Homepage untitled design  40 02.05.2022.

Vizualni salon #1: Marija Ančić

Donosimo snimku prve tribine 'Vizualni salon', najnovijeg Booksinog programa čiji je domaćin i voditelj Bojan Krištofić, a prva gošća bila je Marija Ančić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu