Page arrow
Škola kreativnog čitanja proze
Large 151 20.10.2008.

Paučina: Opijanje, Novinarka uronjena u kriminalnu hrvatsku zbilju, Čitanje Markova 'pubertetskog' maila potaknutog tekstom o pedofiliji

Petnaesti nastavak u kojem doznajemo da Tinina neurednost možda ima veze s Markovom sterilnošću i njezinom sjebanošću.

Škola kreativnog čitanja proze
Large 142 06.10.2008.

Paučina: Često su završili u užitku, Vino Babić i čips, Opijanje, Slatka ptica mladosti, Znači li to da ona više nije mlada? E, sad, jebiga!

Četrnaesti nastavak u kojem Tina razmišlja o punini i praznini života i zaključuje kako jebena priča i jebeni zaplet ne postoje.

Škola kreativnog čitanja proze
Large 136 22.09.2008.

Paučina: Vera i Slavko, Mnogo značiš za moj život, draga, Einstein, Gilbert i George, Tina kaže ''Fuck!'' i pere suđe, Sheena is a Punk Rocker

Trinaesti nastavak u kojem Tina ima šesnaest godina, živi s roditeljima i majka je pokušava naučiti da bude uredna.

Škola kreativnog čitanja proze
Large 131 08.09.2008.

Paučina: Haiku skulptura, Duchampov pisoar, konceptualna umjetnost ''da me ubiješ'', Joyceova ''literarna proseravanja' i umjereno duvanje hašiša

Dvanaesti nastavak u kojem Globanovi i Vanda razgovaraju o umjetnosti, a Emil tvrdi da dubina jednostavno ne postoji, već postoji samo površina.

Škola kreativnog čitanja proze
Large 128 25.08.2008.

Paučina: Stanovnici fuck-off kuće, Popis kućanskih poslova te opće i posebne upute o osobnoj i radnoj higijeni pri obavljanju kućanskih poslova

Jedanaesti nastavak u kojem doznajemo da je Markov otac Emil svojednobno bio u kratkom braku s neurednom Blaženkom.

Škola kreativnog čitanja proze
Large 127 11.08.2008.

Paučina: Emil voli Deep Purple, najviše pjesmu 'Smoke on the Water', a Joey Skaggs kaže: ''Većina ljudi ili nema smisao za humor ili je nepismena.''

Deseti nastavak u kojem doznajemo da Marko voli svog oca Emila Globana koji nikada nije odustao od ideala svoje mladosti, dok je Marko kukavica. 

Škola kreativnog čitanja proze
Large 125 28.07.2008.

Paučina: Važno je zvati se Marko, Odlomci u njegovu mozgu sve brže divljaju, Uskoro povratak u fuck-off kuću punu fuck-off knjiga

Deveti nastavak u kojem Marko nakon konfuznog razmišljanja ulazi u taksi, baca opušak i odlazi u svoju sobu u obiteljskoj kući na Željezničkoj koloniji.

Škola kreativnog čitanja proze
Large 124 14.07.2008.

Paučina: Reality Show, nasilje, krv, mandarine, toaletni listići, odlazak zauvijek, zauvijek!

Osmi nastavak u kojem Marko lijevom rukom snažno ošamari Tinin desni obraz nakon čega ona napokon prestane mljackati mandarine.

Škola kreativnog čitanja proze
Large 121 30.06.2008.

Paučina: Glavna je mast, turbofolk, Suzama sam lepio tapete, otišla si, odvela mi dete, sad se vraćaš po vitrinu, ma ajd' marš u pičku materinu!

Sedmi nastavak u kojem Tina još uvijek mljacka mandarine, a Marko je na koljenima moli da prestane jer se ne može koncentrirati na džingl o bananama.

Škola kreativnog čitanja proze

Prekidamo program zbog izvanrednog priopćenja: Milko Valent na portalu Bookse počinje svoj novi online projekt - Školu kreativnog čitanja proze!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu