Page arrow

Dr. Ostojić: haker @real life

Large 452
Subota
21.01.2012.

PITANJE

Doktore!

Ja sam haker poznat pod nickom Re3l_Q. Ne znam ni sam kako se to dogodilo, ali evo, nakon što sam pročitao 1 knjigu, desilo se da se nalazim @real life i da vam pišem pismo olovkom. WTF, pitate se?

Naravno, uopće ne čitam knjige niti mi se interesi nalaze igdje blizu @umjetnost. Pogledao sam u svom životu samo 1 film, Hakeri u kojem glume Angelina Jolie i ostali tipovi. Angelina je tako HAwT, ako me razumijete. Pročitao sam 1 knjigu, Stanari @Slon za lektiru @osnovna škola. Knjiga je bila offline, tj. bezveze.

N3davno me frend haker nagovorio da probam pročitati ovaj novi bestseler, Muškarci koji mrze žene jer se radi o nekakvoj HAXORici. Ohrabren filmom Hakeri koji sam pogledao po 75. put, odlučio sam dati priliku knjizi.

Malo sam browsao knjigu i zaključio sljedeće: cijela radnja se vrti oko nekog skroz nebitnog, e–relevantnog slučaja ubojstva + glavni muški lik je potpuno informatički nepismen, LOL + glavna ženska likica je neki gaYbor koji koristi preskupi hardver & softver. Halo, zašto kupiti skupo kad možeš napraviti svoje? DIY, dont ask why! Uglavnom, brzo sam izvršio log off @ta blesava knjiga.

Onda su počele n3volje. @moja soba mi je upala neka spodoba i počela raditi probleme: prvo mi je nestao file Hakeri. Prvo sam mislio da sam ga negdje zagubio. Ali onda mi je ta spodoba, dok sam spavao, instalirala Windowse na moj comp. OMG! Onda sam shvatio da nešto nije @redu. I onda mi je u sobu upala ta spodoba, kratkokosi gaybor – tad sam vidio da je to ova ženska iz knjige! Vezala me i tetovirala mi Appleov znak @moja škemba. FUJ! Obilježen sam kao Appleov poltron & noob do END mog života! KAta – fuckin – strofa! @ kraju, kad sam mislio da ne može gore, spodoba mi je upala u sobu i ubacila mi živog MIŠA u kućište PC-a. Miš mi je izgrizao sve elemente pc–a i ne mogu ništa. Previše se bojim sam ga maknuti iz kućišta. A opet, nema nikakve šanse da pustim ikog drugog blizu MOM PC-U!

Ostao sam bez pc–a i bez dostojanstva. Otišao sam u r3al life, čitam novine, gledam TV, pričam s ljudima. Ovo su najgori dani mog života! Ne znam tko je kriv za ovo – sumnjam na američku vladu jer sam im hakirao svaku stranicu 100x – ali samo želim da prestane. Kako da izbacim ovu likicu iz knjige i vratim svoj pc i svoj pravi život, a ne ovo r3al life govno?

R3el_Q

ODGOVOR

Poštovani Reel Q!

Nakon što sam platio sladoled svom 12–godišnjem nećaku, mladom perspektivnom hakeru koji mi je preveo vaš upit, napokon se mogu posvetiti vašem problemu.

Muškarci koji mrze žene su svojim likom hakerice Lisbeth uistinu proširili nelagodu kako među širokom publikom, tako i u hakerskoj zajednici. Lisbeth, traumatizirana djevojka, uzima moć u svoje ruke time što se izvanredno služi efikasnim hakerskim metodama. Sami hakeri su, međutim, šokirani time što se dogodio prijelaz od Angeline Jolie – zgodne junakinje Hakera i Tomb raidera koju se moglo jednostavno kontrolirati putem 'joysticka' – prema Lisbeth Salander koja nije niti atraktivna, niti je itko može kontrolirati. (Doduše, filmske verzije su ipak utješile hakere angažiravši zgodne glumice Noomi Rapace i Rooney Maru.) Hakeri tako gube predmet svoje želje i dobivaju predmet svog straha. Tipkovnica i kompjuterski prijemnik, njihovi vjerni drugovi, odjednom postaju letalna oružja njihove okrutne protivnice.

U vašem slučaju, lik Lisbeth Salander se vjerno preslikao na vaš život. Naime, kroz razgovor s vašom obitelji, primijetio sam da ste u svom upitu propustili spomenuti (vjerojatno nepažnjom) da ste oženjeni i da živite sa ženom. Izgleda da je vaša žena, ljutita zbog toga što je sustavno zanemarujete, odlučila podmetnuti vam nekoliko neslanih šala. Vi ste, prestravljeni i zbunjeni, pomislili da se radi o duhu Lisbeth koja vas proganja.

Bez straha! Windowsi se lako deinstaliraju, znak Applea vam nije tetoviran na trbuh nego nacrtan markerom za pisanje po cd–u, a miša ćete lagano izmamiti klopkom koja sadrži primamljivi brie ili camembert. Kroz 'chat' sa ženom riješit ćete razmirice, a za svaki slučaj propisujem vam da nipošto ne čitate drugi i treći dio Larssonove Millenium trilogije – pustite mladu generaciju hakera da se hrva s neugodnom junakinjom ovih popularnih romana.

Dr. Ostojić

Možda će vas zanimati
Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage najboljka pobjednici 07.02.2014.

Sretni pacijenti

Objavljujemo dobitnike humanitarno-nagradne igre 'Najboljka 2014'!

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage zatvor 24.01.2014.

Dr. Ostojić: Iz mračne književne ćelije

U zatvoru je ponekad opasnije čitati Tomića nego ispustiti sapun pod tušem.

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage hipokrat 16.01.2014.

Dr. Ostojić: Najboljka 2014.

Organiziramo humanitarni natječaj kako bi nagradili najbolesnije pacijente i pobijedili literarnu pošast.

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage christmas books 27.12.2013.

Dr. Ostojić: hepifilija

Pretjerano dobro raspoloženje kao simptom može promaknuti golom oku tokom blagdana, ali ne i dr. Ostojiću!

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage tarot 13.12.2013.

Dr. Ostojić: gatanje iz knjiga

Strujanje književnog teksta nikad ne utječe samo na pojedinca, nego i na okolinu. Budite oprezni!

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage morz 29.11.2013.

Dr. Ostojić: realno-nadrealne vizije

Tamarine vizije su realne i društveno uobičajene, ali su u isti čas nadrealne i psihološki patološke!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu