Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Your love is king' u aplikaciji book&zvook

Large novo

Screenshot; 'Facebook'

Utorak
12.04.2022.

Slušanje priča je događaj koji u sebi nosi posebnu emociju. Uzmemo li u obzir i kontekst nastanka ove priče i zašto je ona važna autoru, ali i publici, našoj književnosti, time ova vijest postaje još značajnijom.  

Iskren i potresan dramski tekst Your love is king Espija Tomičića od danas slušajte u aplikaciji book&zvook, prenose na Facebook stranici

Ima nečeg sasvim osobitog u tome da ovu audio verziju teksta nosi glas samog autora koji je transrodan. Ovaj intimni monolog o nadolazećoj smrti majke otvara novo poglavlje umjetničke ekspresije, one koja je samodefinirana i samostvorena, a ne unaprijed zadana ili nametnuta i u tom smislu predstavlja alternativu pričama kojima je prioritet želja da se ukope u buržoaske norme.

Za svaku riječ ovog teksta potrebno se posebno izboriti, kao što se autor sam izborio da istupi iz kruga nemoći u koji je okovan obiteljskim prilikama, pa tekst možemo čitati i čuti kao poetsko pjevanje (o) slobodi. Ili kao jasnu misao da se naša jedina preostala sloboda sastoji u tome da sami sebe ponovno rodimo, da se nanovo izmislimo.

U izvedbi koju slušate, autorski i glumački glas sada udruženo osvajaju i šire taj prostor slobode. Delikatnost osobnog pakla kroz koji nas Tomičić provodi redateljskim postupkom Mislava Brečića do nas dolazi kao precizno izvedena govorna arija za jedan samorealizirani Glas.

Podsjećamo, na Booksi možete čitati Espijevu kolumnu u kojoj, osim o svom životu, piše i o razmišljanjima jedne generacije, kao i izazovima i problemima s kojima se ona susreće.  

Čestitamo Espiju i uzbuđeno čekamo još lijepih vijesti!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu