Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Large untitled design  4

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! 

Ono što je počelo kao novogodišnja odluka triju frendica – Mike, Vanje i Maje – o otvaranju sasvim drugačijeg književnog mjesta u Zagrebu, preraslo je u 20 godina sasvim drugačijeg bavljenja književnošću. A što tek planiramo za idućih 20 godina...!

Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom koja je rezultirala novim Booksinim znakom, svjetlećim i fancy, i velikim završnim tulumom. Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Kad kažemo tulumariti, da ne bi bilo zabune, mislimo na tulumarenje u našem stilu: na nezaboravnim književnim tribinama i čitateljskim klubovima, ludim Raspričavanjima, genijalnim Škrabicama, na once in a lifetime Booksi u parku, na Reviji malih književnosti o kojoj će se još dugo pričati, s knjigama koje ne smijete propustiti itd.

Da budemo malo konkretnije: svim našim programima i tribinama koje inače radimo, dodat ćemo slavljenički štih, u lipnju pripremamo baš veliku i baš dobru Booksu u parku, krajem rujna Revija malih književnosti imat će za temu QUEER BALKAN, dakle predstavit će queer književnost čitavog Balkana, na Reviji ćemo i dodijeliti nagradu "Štefica Cvek", a u listopadu ćemo objaviti knjigu Piščev dnevnik našeg prijatelja Davida Albaharija.

Naravno, rođendani su prilika i da se malo zagledamo u prošlost i prisjetimo se što smo radili, koga ugostili, s kim smo se družili, razgovarali, plesali, pjevali, pa i svađali, na tribinama, koncertima, kvizovima, kolokvijima, razmjenama knjiga, festivalima u Booksi, a sve to u sklopu naše kampanje #booksinih20 na društvenim mrežama. Ako ste na Instagramu ili Facebooku i imate fotki i doživljaja iz Bookse, svakako ih podijelite s nama uz hešteg #booksinih20!

Za sve detalje o programima i proslavama, nastavite pratiti portal Booksa.hr i Booksine društvene mreže! Veselimo se slavlju s vama!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu