Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Prijave za Booksinu radionicu poezije su otvorene!

Ponedjeljak
12.02.2024.

Veljača u Booksi uvijek je u znaku poezije pa je vrijeme za vaše prijave na našu radionicu kreativnog pisanja poezije! Možemo zajedno pisati, tako ubrzati prolazak hladnih dana i dočekati prvi dan proljeća i Svjetski dan poezije.

Nakon divnih i poetski plodonosnih godina druženja, nebrojenih pjesnikinja i pjesnika koji su kroz radionice prošli, mnoštva pjesničkih knjiga kojima su druženja rezultirala, ovo proljeće donosi promjenu: naša Dorta Jagić, jedinstvena i vrsna pjesnikinja prestaje voditi radionicu, a mjesto prepušta svojoj dragoj i talentiranoj kolegici Martini Vidaić

S Martinom se u Booksi družimo već neko vrijeme, podučavala je sudionike projekta Priče koje nas povezuju, slike koje pamtimo, naše susjede generacije 55+, kako djeci ispričati priču, a odnedavno u Booksi vodi i Čitateljski klub poezije. Za one koji ne znaju – a njih je vjerojatno malo – Martina Vidaić je višestruko nagrađivana spisateljica i pjesnikinja, koja je dosad je objavila četiri zbirke pjesama, dva romana te jednu poetsko-proznu knjigu, a ima iskustva i s vođenjem kreativnih radionica pisanja (i pričanja priča).

Radionica će, dakle, započeti u ožujku i trajat će deset tjedana, sastanci u sklopu radionice održavat će se jednom tjedno, petkom, a u međuvremenu se pišu zadaće koje zada voditeljica.

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati kratku biografiju i tri pjesme, nevažno jesu li negdje objavljene ili ne. Rok za prijave je četvrtak 29. veljače 2024. u ponoć, a prijave se šalju na adresu booksa@booksa.hr s naznakom "Prijava na radionicu poezije". Pohađanje radionice je uz kotizaciju, koja je za studente, nezaposlene i umirovljenike reducirana. Ako imate još pitanja (što?, kako?, kada?, gdje?, koliko?), šaljite ih na isti mail!

S obzirom na to da je broj mjesta na radionici ograničen, a prijava uvijek bude više, Martina će na temelju pjesama koje pošaljete zaključiti kome bi radionica mogla biti od najveće koristi.

Za one koji žele znati više! Ako još niste čitali, poslužite se Besplatnim elektroničkim knjigama i pročitajte dvije Martinine zbirke pjesama koje su dostupne za čitanje: Era gmazova (SKUD "Ivan Goran Kovačić", 2011) i Mehanika peluda (HDP, 2018). Radove prethodnih generacija polaznica i polaznika pronađite na linku.

A mi ćemo dotad znatiželjno iščekivati vaše prijave!

Možda će vas zanimati
Booksina radionica poezije
19.06.2024.

Otoci

Donosimo pjesme Dunje Bahtijarević nastale na Booksinoj radionici poezije koju vodi Martina Vidaić.

Booksina radionica kratke priče
12.02.2024.

Lik

Donosimo priču Višnje Rakitovac naslova "Lik", nastalu u sklopu Booksine radionice kratke priče koju je vodio Goran Ferčec.

Booksina radionica kratke priče
05.02.2024.

Deklarejšn manifestejšn

Pročitajte priču Anere Stopfer nastalu u sklopu Booksine radionice kratke priče koju je vodio Goran Ferčec.

Booksina radionica kratke priče
01.02.2024.

Jedanaestica

Pročitajte priču Ane Marije Žagar nastalu u sklopu Booksine radionice kratke priče koju je vodio Goran Ferčec.

Video
31.01.2024.

Ferčecova radionica: Polaznice čitaju

Što voditelj radionice ima reći o svojim polaznicima/ama, kako se im svidjela radionica, što su naučili i što su sve napisali - saznajte u videu!

Booksina radionica kratke priče
26.01.2024.

A nitko da je uhvati

Donosimo priču Srebrenke Peregrin nastalu u sklopu Booksine radionice kratke priče, prve koju je vodio Goran Ferčec.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu