Page arrow

Finale tportala 2018.

Large tportal Foto: Licencirane fotografije tportala (Autor montaže: Neven Bučević)
Četvrtak
31.05.2018.
Nedugo nakon što je žiri književne nagrade roman@tportal.hr za najbolji hrvatski roman sastavio popis od 11 polufinalista, objavljen je i popis od pet romana za finale.

Podsjetimo, ova vrijedna nagrada dodjeljuje se 11. put i teška je 50.000 kuna. Neki od prošlih pobjednika postali su pravi moderni klasici, poput Adio kauboju Olje Savičević IvančevićDoba mjedi Slobodana Šnajdera ili romani Kristiana Novaka,Črna mati zemla Ciganin, ali najljepši.
Ovogodišnji žiri čine Ivica Buljan (predsjednik žirija), prevoditeljica Ursula Burger, kritičarka Katarina Luketić te pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić

U finalu su:
Žiri je popratio svoj odabir i kratkim recenzijama svakog djela. I Booksini kritičari bavili su se svim navedenim romanima osim Crvene vode: Luca Kozina pisala je o Tihom rušenju i Lisici, Ivan Tomašić o Minus sapiensu, a Nađa Bobičić o Eksperimentu Irene Tot.

Pobjednik će biti objavljen 15. lipnja u Zagrebu.

Info: tportal.hr
Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage 12 tportal 09.07.2017.

Tko je izgubio tportalovu nagradu?

Književni djelatnici sudjeluju u širem natjecanju koje ne utječe samo na samopouzdanje, nego i na uvjete egzistencije.

Piše: Luka Ostojić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu