Page arrow

Dortina radionica poezije - prijavi se!

Large dr
Ponedjeljak
15.02.2021.

Dolazak proljeća pravo je vrijeme za poeziju, što znači da je i pravo vrijeme za Dortinu radionicu!

Mentorica ove radionice već dugi niz godina je naša nagrađivana pjesnikinja Dorta Jagić. Dorta je dosad objavila pjesničke knjige Plahta preko glaveTamagochi mi je umro na rukamaĐavo i usidjelica, Kvadratura duge, Kauč na trgu i Kafkin nož, knjige proze KičmaS tetovažom nisi sam, leksikon Mali rječnik biblijskih žena, putopise Prolazi i pukotine te knjigu eseja Veće od kuće. Njezina najnovija knjiga Noć na Zemlji zbirka je nokturalnih priča, putopisa, dnevničkih i memoarskih zapisa, meditacija, fantazija, poetskih studija i bilješki. Dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja, među kojima su nagrada Goranovo proljeće, Goranov vijenac za ukupan doprinos hrvatskoj poeziji i The European Poet of Freedom Award.

Radionica će započeti u ožujku i trajat će deset tjedana. Sastanci u sklopu radionice održavat će se jednom tjedno, ponedjeljkom, a u međuvremenu se pišu zadaće koje zada voditeljica.

Osim što je vanserijska pjesnikinja, Dorta je i odlična pedagoginja i uvjerili smo se mnogo puta kako iz ljudi može izvući neočekivano. Na linku pročitajte radove s prethodnih radionica, a ovdje pogledajte i snimku s javnog čitanja pjesama polaznica na Booksi u parku.

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati kratku biografiju i tri pjesme, nevažno jesu li negdje objavljene ili ne.

Rok za prijave je nedjelja, 28. veljače 2021. do 23:59, a prijave se šalju na adresu booksa@booksa.hr s naznakom "Prijava na radionicu poezije".

S obzirom da je broj mjesta na radionici ograničen, a prijava uvijek bude više, Dorta će na temelju materijala koje ćete poslati zaključiti kome bi radionica mogla biti od najveće koristi.

Za detalje nam se javite na booksa@booksa.hr.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu