Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

David Mitchell u Zagrebu i Dubrovniku

Large david mitchell Foto: Auckland Writers Festival
Utorak
18.09.2018.
Booksa ponosno može najaviti da će koncem mjeseca, od 21. do 23. rujna, Hrvatsku po prvi puta posjetiti David Mitchell, engleski pisac koji je svjetsku slavu stekao romanima Atlas oblaka, Livada Crnog Labuda i Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta.
U Booksinoj organizaciji, Mitchell će provesti dva dana u Zagrebu i jedan dan u Dubrovniku. U petak 21.9. u 18:00 u Dvorani Gorgona MSU-a autor će čitati svoje nove priče i odgovarati na pitanja publike. U Gorgoni potom slijedi projekcija filma Atlas oblaka (r. Tom Tykwer, Lana i Lilly Wachowski, 2012.)
U subotu 22.9. u klubu Booksa u 20:00 Mitchell će razgovarati s turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran o književnosti i politici te politici književnosti. 
Naposljetku, u nedjelju 23.9. u 20:00 u dubrovačkim Lazaretima – Kreativnoj četvrti Dubrovnika engleski pisac će s Miljenkom Buljević razgovarati o književnosti i putovanjima. 
Zagrebački čitatelji će moći osobno upoznati autora i na potpisivanju knjiga u knjižari Vuković&Runjić 22.9. od 13 do 14 sati. 

Ulaz na sve programe je besplatan.
U hrvatskom prijevodu, u izdanju kuće Vuković & Runjić, objavljena su četiri njegova romana: Atlas oblaka (2008, preveo Saša Stančin), Livada Crnog Labuda (2009, prevela Vlatka Valentić), Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta (2014, preveo Saša Stančin) i Koštani satovi (2016, preveo Saša Stančin), a koncem ovog mjeseca bit će objavljen i autorov zadnji roman Sladehouse.

Osim romana, Mitchell je autor i kratkih priča, libreta za opere, a zajedno sa suprugom Keiko Yoshidom na engleski je preveo djela Japanca Naokija Higashide koja su autoportreti mlade osobe s autizmom.
Mitchell je dva puta bio u užem krugu za nagradu Man Booker, jedan je od dobitnika nagrade Granta za najboljeg mladog britanskog romanopisca, a magazin Time proglasio ga je jednim od sto najutjecajnijih osoba na svijetu. Živi u pokrajini Cork u Irskoj sa suprugom i dvoje djece.
Ovo su gostovanje financijski podržali Ministarstvo kulture RH, Ured za obrazovanje i kulturu Grada Zagreba te Grad Dubrovnik, a organizirano je u partnerstvu s nakladničkom kućom Vuković&Runjić, Muzejom suvremene umjetnosti i Lazaretima – Kulturnom četvrti Dubrovnika, te uz potporu Discovery Film&Video i Pucić Palace.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu