Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Večeras stiže Harry!

Large 446
Četvrtak
25.10.2007.

Hrvatski prijevod posljednjeg nastavka megapopularnog serijala o (ne više tako) malome čarobnjaku, Harry Potter i Darovi Smrti (Harry Potter and the Deathly Hallows), danas kreće u prodaju u Algoritmovim bookshopovima diljem Hrvatske! Ista će se knjiga u isto vrijeme (22.26) naći i na pultu vaše omiljene knjižare Booksa. Navalite!

Inače, oko novog nastavka ovih se dana podiglo dosta prašine i to zbog izjave Autorice J.K. Rowling u njujorškom Carnegie Hallu da je ravnatelj čarobnjačke škole Hogwarts, Albus Dumbledoregay! To je neočekivano 'outanje' gotovo zasjenilo dosadašnje najave autorice da u posljednjem nastavku umiru čak dva lika iz knjige. Takvim je predskazanjima Rowling cijelo ljeto plašila fanove diljem svijeta, koji su se nadali da se ipak ne radi o samom Potteru; čak su i kolege pisci poput Johna Irvinga i Stephena Kinga apelirali na Rowlingicu da ne ubije Harryja.

Koliko je mali čarobnjak popularan svjedoči i činjenica da je ovih dana na aukciji primjerak prvog izdanja knjige Harry Potter i kamen mudraca prodan za rekordnih £19.700 jer se sva prva izdanja svih nastavaka rasprodaju odmah po dolasku u knjižare pa su ovakvi primjerci, a pogotovo dobro očuvani, prava rijetkost na tržištu.

Autorica Rowling je zahvaljujući odličnoj prodaji svojih knjiga postala jedna od najbogatijih žena u šoubiznisu, ali i općenito prva milijarderka među piscima (a kažu da biti pisac nije unosan posao!). Osim što je svoja djela pretvorila i u unosan filmaški posao – nedavno smo u hrvatskim kinima gledali ekranizaciju petog nastavka Harry Potter i Red feniksa - Rowling radi i na izgradnji zabavnog parka na temu Hogwartsa koji gradi u Floridi u suradnji s Warner Brosom, tako da će 'potteromanija' očito potrajati još godinama.

Avada kedavra!

Dosad objavljeni nastavci serijala Harry Potter
Harry Potter i Kamen mudraca
Harry Potter i Odaja tajni
Harry Potter i Zatočenik Azkabana
Harry Potter i Plameni pehar
Harry Potter i Red feniksa
Harry Potter i Princ miješane krvi

 


 

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu