Ponedjeljak
17.12.2018.

U finalu Frica
Extra_large_krleza
Miroslav Krleža a.k.a. Fric (Foto: Flammard / Wikipedia)
A+ A-
Sve smo bliži objavi dobitnika druge nagrade Fric za najbolju neprevedenu fikcijsku proznu knjigu. Za drugog Frica natječu se djela objavljenja u razdoblju od 1. srpnja 2017. do 30. lipnja 2018.

Nakon šireg izbora, žiri (u sastavu: prevoditeljica Biljana Romić, filmašica Hana Jušić, povjesničar Hrvoje Klasić, ginekolog Dubravko Lepušić te novinari Boris Rašeta Igor Vikić) donio je odluku o šest naslova koji ostaju u konkurenciji za Nagradu Fric 2017/18: 


Booksini kritičari pisali su o pet od šest nominiranih naslova. Djelima Avdića i Đikića bavio se Dinko Kreho, o Našoj ženi pisao je Vladimir Arsenić, Pešutovim debitantskim romanom pozabavila se Luca Kozina, a Vidojkovićevom djelu posvetio se Dalibor Plečić. Linkovi na kritike priloženi su uz naslove djela. 

Nagrada Fric dodjeljuje se druge godine, dobitniku/ci donosi svotu od 75.000 kuna, poklon sponzora Atlantic Tradea, i skulpturu mobilnog žiroskopa. Nagradu organizira tjednik Express. Lanjsko, premijerno izdanje nagrade dodijeljeno je Damiru Karakašu za Sjećanje šume.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.