Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
25.05.2020. u 22:00 @ Booksa

Što mi je ovo trebalo? Verde i Čolakhodžić

Large verde
Subota
23.05.2020.

Na pretposljednjoj od četiri tribine na kojima osobe od pera i rječnika dijele svoja iskustva boravka na književnim rezidencijama razgovarat će Nora Verde i Goran Čolakhodžić, a snimku ćete moći pogledati na Booksinom portalu.

Nora Verde je spisateljica i novinarka iz Zagreba. U razgovoru o književnim rezidencijama govorit će o svojim rezidencijama u Pazinu, Beču, Bakru i slovenskom Novom Mestu. Trenutno boravi u svom stanu u Zagrebu, radi na novom romanu i iščekuje otvaranje državnih granica i međugradskog prijevoza, kako bi konačno nekud otputovala. Listu destinacija brižljivo priprema već tjednima.

Goran Čolakhodžić rođen je 1990. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao anglistiku i rumunjski jezik i književnost. Prevodi prozu i poeziju. Pjesme objavio na većem broju književnih portala iz Hrvatske i regije te u časopisima, uvršten je u dvije antologije. Od 2016. sudionik je međunarodnog projekta Versopolis. Živi u Zagrebu.


***

Snimku razgovora pogledajte ovdje.
 

Što mi je ovo trebalo?

''Što mi je ovo trebalo?'', zapitaju se često autori i prevoditelji kad se nađu kilometrima od doma, u skroz novom mjestu, gradu, otoku, državi, gdje traže mir i inspiraciju za knjige na kojima rade. O njihovim iskustvima te prilikama i neprilikama u koje zapadaju saznajemo u razgovorima o književnim i prevodilačkim rezidencijama. O čemu se, zapravo, radi, što se krije iza te pomalo gorde imenice "rezidencija" i kako sve te "rezidencijalne" stvari stvarno izgledaju u stvarnosti približit će nam osobe koje su prošle kroz to iskustvo. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu