Page arrow
29.04.2022. u 18:00 @ Booksa

Tematski čitateljski klub: Politika gledanja

Large novi datum travnja
Srijeda
13.04.2022.

Načuli smo da je prva rasprava našeg novoosnovanog Tematskog čitateljskog kluba bila vrlo produktivna i općenito odlična te se dodatno veselimo svakom idućem susretu!

Na travanjskom sastanku razgovarat ćemo o politici gledanja, odnosno o dvije knjige Johna Bergera: Načini gledanja te Umjetnost i vlasništvo danas i drugi eseji (odabrani eseji).

Da podsjetimo, umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba bit će publicistika, esejistika i teorijska literatura o određenoj temi, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu.  Kako najavljuje voditelj ovog čitateljskog kluba, komparatist, novinar i kritičar Matija Prica: "Ovaj čitateljski klub neće vas iznova svaki mjesec oduševljavati zavodljivim beletrističkim naslovima, već će vas 'tlačiti' publicistikom, teorijom i, u boljim slučajevima, esejistikom. Možda se tu i tamo slučajno potkrade i koji književni naslov, ali samo kao mamac."

Sastanci ovog čitateljskog kluba održavaju se zadnjeg petka u mjesecu u 18h u Booksi. (Jer postoji li bolji način za provod petkom navečer?!)

Primjerci tekstova bit će vam osigurani, a za detalje i više informacija o poglavljima javite se na mail booksa@booksa.hr.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Tematski čitateljski klub

Umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba bit će publicistika, esejistika i teorijska literatura, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu