Page arrow
25.11.2022. u 18:00 @ Booksa

Tematski čitateljski klub: 'Ljudski rod'

Large copy of tematski %c4%8ditateljski klub predlo%c5%beak  3
Petak
21.10.2022.

Sumnjati u čovjeka danas je lakše nego ikada, no usudite li si dopustiti nadu da je možda zapravo drugačije? Na idućem sastanku Tematskog čitateljskog kluba razgovaramo o knjizi Ljudski rod Rutgera Bregmana, koji se ljudsku povijest trudi sagledati iz optimističnije vizure.

Da podsjetimo, umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba je publicistika, esejistika i teorijska literatura o određenoj temi, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu.  Kako je najavio, a to i provodi, voditelj ovog čitateljskog kluba, komparatist, novinar i kritičar Matija Prica: "Ovaj čitateljski klub neće vas iznova svaki mjesec oduševljavati zavodljivim beletrističkim naslovima, već će vas 'tlačiti' publicistikom, teorijom i, u boljim slučajevima, esejistikom. Možda se tu i tamo slučajno potkrade i koji književni naslov, ali samo kao mamac."

Sastanci ovog čitateljskog kluba održavaju se zadnjeg petka u mjesecu u 18h u Booksi, s iznimkom ovoga puta u listopadu. 

Za detalje i više informacija o javite se na mail booksa@booksa.hr.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Tematski čitateljski klub

Umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba bit će publicistika, esejistika i teorijska literatura, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu