Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
20.06.2024. u 18:30 @ Booksa

Predstava forum kazališta Lakši put Centra za kazalište potlačenih - POKAZ

Petak
31.05.2024.

Ne propustite priliku da stanete u tuđe cipele i suočite se s kakvom se diskriminacijom i predrasudama suočavaju naši mladi sugrađani dok prolaze kroz svoje školovanje. Predstava je osmišljena kroz radionice Centra za kazalište potlačenih - POKAZ skupina aktivista i aktivistkinja iz romske zajednice, a bavi se problemima i preprekama s kojima se djeca i mladi romske nacionalnosti susreću u obrazovnom sustavu RH. Kazalište potlačenih krovni je naziv za skupinu teatarskih metoda i tehnika koje je u Brazilu sedamdesetih godina, za vrijeme vojne diktature u zemlji, razvio tamošnji dramaturg i dramski pedagog Augusto Boal. Forum kazalište jedan je od najpopularnijih oblika kazališta potlačenih, a podrazumijeva prikaz kratke scene, u koju je zatim publika pozvana da na različite načine intervenira i s kojom ulazi u interakciju.

Predstava Lakši put sufinancirana je sredstvima Europske komisije, kroz projekt MARIO koji provodi Minority Rights Group, a ovo će biti drugo javno izvođenje ove predstave u Zagrebu. 

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2024

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s našim prijateljima, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom! Kao i dosad, i ovom Booksom u parku želimo istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu