Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
26.06.2020. u 18:00 @ Booksa

Booksa u parku 2020: koncert Mikija Solusa

Large miki solus park  doringo photography   6
Nedjelja
14.06.2020.

Šok i vjeverica, na Booksi u parku zasvirat će stručnjak za palačinke i lubenice Miki Solus Džungla tonaliteta.

Nastupit će na klavijaturama u pratnji Kita Basoubojice na bas gitari i Koale na bubnjevima.

Miki je šansonjer/reper/jazzer iz Zagreba poznat po svom ležernom pjevačkom izričaju i apsurdnim pjesmama u kojima kombinira humor s pop kulturom te šok s nevjericom. Nastupa na klaviru, gitari, a ponekad i na harmonici, uz pratnju benda.

Početak glazbenog djelovanja Miki započinje 2011. godine debitantskim albumom Muzika sumnjive kvalitete, a 2015. albumom Muzika za djecu i penzionere dolazi do šire publike i popularnosti. Treći album, Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama izlazi 2017.godine i donosi mu nominaciju za Porin i hit singl Život je palačinka. Najnoviji Mikijev album zove se Hambugeri, kvizovi i craft pive.

Paralelno uz glazbenu karijeru, Miki gradi i kazališnu te tako ostvaruje uloge ili radi glazbu za predstave Elementarne čestice, Carevo novo ruho, Cijankalij 218 Vilenjakov prvi Božić. Pojavljuje se i u filmu Zagrebački ekvinocij za koji je skladao istoimenu pjesmu.

Također, široj javnosti je poznat i po hitoidno-skandaloznoj pjesmi Lubenica koju je snimio u duetu s Lidijom Bačić.


Fotografija: Doringo

 

 

Booksa u parku 2020

Ove godine Booksa se na mjesec dana preselila u mali park, pokraj Grge i ispod breza i omorika. Program je nudio ponešto za svakoga - razgovore, promocije, druženje, mnogo književnosti i dosta glazbe... Bilo nam je divno i jedva čekamo iduću!

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom1 i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu