Page arrow
Kritike
Homepage jon tyson flhdnpo6dlw unsplash 05.09.2023.

'Do boljeg jučer': Mnogo mogućih tumačenja

Čitatelji ovog romana ne dobivaju znanstveno ili kvazi-znanstveno objašnjenje o putovanju kroz vrijeme, ali prihvativši se ove teme, Emina Žuna svakako ga svrstava u znanstvenu fantastiku, što je zanimljiv trenutak. 

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage untitled design   2023 05 31t124141.944 31.05.2023.

'Očenaš': Sa sjećanja na sjećanje

Uprkos tome što je za uspješniji roman bilo potrebno više prozne vještine, jezične magije, te smislenije prezentacije ontologije lika, ipak smo na drugoj razini dobili efektnu knjigu Ive Ušćumlić. 

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage kazuend afp6m cj0kk unsplash 18.04.2023.

'Svijet je gladno mjesto': Između svjesnog i nesvjesnog

Zbirka priča Jelene Zlatar Gamberožić tematski je zanimljiva jer se primarno bavi psihom, a pregršt je tema za razmišljanje i nakon zatvaranja posljednje stranice knjige.

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage pisma iz vinogradske 96 14.02.2023.

'Pisma iz Vinogradske': Roman o životu i smrti

Boris Škifić napisao je roman o životu i smrti, o ljudskim varijetetima u svim svojim bojama, od zlog do dobroćudnog, a sve to u bolnici kao na svojevrsnoj pozornici punoj humora.

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage beth jnr  ysplcwyfhq unsplash 06.12.2022.

Istina važnija od istine

U romanu 'Ogledalo za krletku' Amir Alagić balansira između faktografije i realnosti te izmišljenih pojedinosti i događaja.

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage ray hennessy hu cvu67tzy unsplash 11.10.2022.

Mali roman za velike probleme

Marinela je u 'Baboojebu' šeretski razbacala svoje mrgudske crtice u jedno omaleno štivo, koje na trenutke savršeno odražava psihičko stanje svakog mislećeg bića koje se ne miri sa turobnom stvarnošću društvenih i političkih konstelacija.

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage ljepse izdaleka 23.08.2022.

Plastične jabuke života

'Ljepše izdaleka' Ivana Zrinušića roman je koji se lako čita i koji prikazuje stanje jedne generacije uvjerljivim dijalozima i opisima lišenim pretencioznosti.

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage niotkuda s ljubavlju 07.06.2022.

Beskonačna traganja

Roman 'Niotkuda s ljubavlju' Đorđa Matića ne tematizira samo migracije ili izbjeglištvo nego i unutrašnje traganje uslijed kojeg nijedno mjesto nije potaman, nijedan kulturni krug savršen, nijedna destinacija definitivna.

Piše: Dalibor Plečić

Kritike
Homepage untitled design  41 03.05.2022.

Definicija za herojstvo?

Poruka romana 'Gdje je nestao Kir' Elvisa Bošnjaka duboko je antiratna, ljudska, nadnacionalna i samokritična, protiv paradigmi koje caruju na ovim prostorima.

Piše: Dalibor Plečić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu