Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.
Piše: Booksa Booksa

VIDEO: Ana Brnardić u Booksi

Large 55641802 988016728075579 5176394425948962816 n Ana Brnardić i Ivan Šamija
Četvrtak
04.04.2019.

Na prvoj ovogodišnjoj Booksinoj tribini Poezija na živo gostovala je pjesnikinja Ana Brnardić.

Na tribini je Ana čitala pjesme iz novog još neobjavljenog rukopisa (u videu možete poslušati dvije, a za ostatak čekamo Aninu zbirku koja izlazi krajem godine) te je o njima razgovarala s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Ana je govorila o pjesničkom dugu, kompleksnosti obiteljskih odnosa i njihovoj artikulaciji u pjesmama, poveznicama novih pjesama s prethodnom zbirkom, tegobnosti, ali i zastrašujućoj lakoći pisanja, da nabrojimo samo neke od tema ovog vrlo zanimljivog razgovora.
Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Ana Brnardić rođena je 1980. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je studij komparativne književnosti i hrvatskog jezika i književnosti, a na Muzičkoj akademiji studij violine. Pjesme su joj prevedene na petnaestak jezika i objavljene u domaćim i stranim pjesničkim antologijama, časopisima i na web-stranicama. Dobitnica je Goranove nagrade, Nagrade Slavić i Kvirinove nagrade za mlade pjesnike. Sudjeluje u europskoj pjesničkoj platformi Versopolis. Objavila je knjige pjesama: Pisaljka nekog mudraca (1998), Valcer zmija (2005), Postanak ptica (2009) i Uzbrdo (2015). Izbor iz prve tri knjige preveden je na rumunjski i objavljen 2009. u Rumunjskoj pod naslovom Hotel cu muzicieni. Zbirka Postanak ptica prevedena je na švedski jezik i objavljena 2016. u Švedskoj pod naslovom Fåglarnas tillblivelse. Uz vlastito pisanje bavi se i književnim prevođenjem s rumunjskog jezika u tandemu s Adrianom Oproiuom.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu