Prema novim epidemiološkim mjerama klub Booksa poslužuje kavu za van svaki dan (osim ponedjeljka) od 11 do 17h. / You can order coffee to go every day (except Monday) from 11am to 5pm.
Close
Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
Piše: Booksa

Pjesnikinja petkom - Dijalozi poezije i glazbe

Large pp
Srijeda
04.11.2020.

U Booksi je održano glazbeno-poetsko izdanje tribine Pjesnikinja petkom s temom dijalozi poezije i glazbe i gošćama Anom Brnardić i Zrinkom Posavec uz moderaciju Monike Herceg

Gošće su razgovarale o svojim zadnjim zbirkama poezije, vezama glazbe i poezije, utjecaju glazbe na ritam pjesama, osjećaju za svijet kroz uši i kroz riječi.

U poeziji obiju pjesnikinja glazba koja je dio njihova identiteta itekako je prisutna. Tako kod Ane Brnardić često bivaju prisutni glazbenici, violine, sam zvuk, a isto je u poeziji Zrinke Posavec koja nerijetko vlastiti identitet sabija u glas, često svijet doživljavajući kroz zvuk. Pjesnikinje su se dotaknule i tema poput veze s prirodom koja je prisutna u obje ove naizgled različite poetike, ali i poezije koja se tiče ženskog i djevojačkog iskustva, i same emancipacije.

Možda će vas zanimati
Intervju
Homepage 308 22.01.2010.

Ana Brnardić: Polimorfna imaginacija mraka

Putovanje može duši pružiti odmor od navika i automatizama, dati šansu da se opet vidi nebo, cesta, drvo i čovjek.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu