Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Što mi je ovo trebalo? Bouharaoua i Kreho

Petak
14.05.2021.

U novoj sezoni tribine na kojima osobe od pera i rječnika dijele svoja iskustva boravka na književnim rezidencijama u parku ispred Bookse razgovarali su Luiza Bouharaoua i Dinko Kreho.

Neke od tema koje su pokrili su mjesto koje institucija rezidencije u životu i radu autora ima danas; održivost življenja od rezidencije do rezidencije; popularizacija autorskih/umjetničkih rezidencija kod nas i šire; ideje i očekivanja na rezidencijama - vlastita i ona koja postavljaju domaćini/programi; mobilnost kao privilegija, ali ujedno i prisila. O čemu je još bilo govora, provjerite u videu.Luiza Bouharaoua rođena je u Splitu, živi u Zagrebu. Radi kao spisateljica, prevoditeljica i kulturna radnica. Osnivačica je udruge Skribonauti i voditeljica čitalačkog kluba i radionice kreativnog pisanja ženskoj kaznionici u Požegi. Godine 2019. objavila je knjigu priča Jesmo li to bili mi koja je do sada doživjela dva hrvatska izdanja (Jesenski&Turk) te je početkom 2020. objavljena i u Srbiji (Kontrast). Za svoju prvu knjigu dobila je nagrade Prozak, Slavić te Edo Budiša. Godine 2021. izlazi joj slikovnica Jajo i Strašni Strah (Sandorf). Fotoproze objavljuje na Instagram profilu.

Dinko Kreho (Sarajevo, 1986) bio je član uredništva dvotjednika za kulturu i društvena pitanja Zarez, suradnik projekta Alternativna književna tumačenja, i voditelj tribine Od riječi do riječi u Booksi. Književnu kritiku i esejistiku redovno objavljuje na Booksi i proletter.me, kao i u tjedniku Novosti. Koautor je, s Darijem Bevandom, radiodramskog krimi serijala Bezdrov (2013.). Objavio je pjesničke knjige Ravno sa pokretne trake (2006.), Zapažanja o anđelima (2009.) i Simptomi (2019.), kao i esejističku knjigu Bio sam mladi pisac (2019.). Živi u Zagrebu. Od prošlog gostovanja na ovoj tribini, kad je o rezidencijama razgovarao s Larom Mitraković, bio je ili treba ići na sljedeće rezidencije: Reading Balkans u Novom Mestu (rujan 2020.), Kuća za pisce u Pazinu (travanj 2021.), MEET u Saint-Nazaireu (Francuska, lipanj/srpanj 2021.).


Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu