Klub Booksa je na godišnjem do 24. kolovoza, dakle dotad ne radimo! Uživajte u ljetu! / Booksa is on a vacation until August 24th. Have a great summer!
Close
Page arrow

Predstavljanje Književne zadruge iz Sarajeva

Large 1 z

Vanja Šunjić, Arman Fatić i Ivana Dražić.

Četvrtak
08.07.2021.

U parku ispred Bookse ugostili smo Književnu zadrugu iz Sarajeva. U razgovoru s Ivanom Dražić sudjelovali su Vanja Šunjić i Arman Fatić.

S njima smo razgovarali o ideji i aktivnostima Književne zadruge, položaju mladih autorica i autora, mimovima, njihovim knjigama - Vanjinoj Srce je u obliku trougla i Armanovim Meddah i fildžan te Sarajevski san. A to su samo neke od tema. O detaljima u videu!Više o Zadruzi: od sudbonosnog susreta na još jednom mjestu prijateljstva i povjerenja, festivalu Bookstan 2018. godine, pokretači ove jedinstvene književne zajednice Vanja Šunjić, Arman Fatić i Adnan Bajrović nerazdvojno stvaraju i promišljaju svoje književne radove, zajednička dobra, društvene odnose te odnose jezika i književnosti. Njihova suradnja može se nazvati i formativnom, jer već godinama dijele resurse, umjetnički utječu jedni na druge, kritički bruse svoj jezik, preispituju identitete, društvene pozicije i klasne nejednakosti. 

Upravo ovog proljeća započeli su izdavački poduhvat i književnoj publici ponudili svoje samizdate Srce je u obliku trougla Vanje Šunjić, Meddah i fildžan i Sarajevski san Armana Fatića te Kosmičke šetnje tastaturom Adnana Bajrovića u kojima se propituju slike svakodnevnice naših društava, srži njihove posttranzicijske pustoši i teme koje ostaju kad se iz umjetnosti i društva odstrane konverzacije vezane za rat i jugonostalgiju.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu