Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Predstavljanje Književne zadruge iz Sarajeva

Vanja Šunjić, Arman Fatić i Ivana Dražić.

Četvrtak
08.07.2021.

U parku ispred Bookse ugostili smo Književnu zadrugu iz Sarajeva. U razgovoru s Ivanom Dražić sudjelovali su Vanja Šunjić i Arman Fatić.

S njima smo razgovarali o ideji i aktivnostima Književne zadruge, položaju mladih autorica i autora, mimovima, njihovim knjigama - Vanjinoj Srce je u obliku trougla i Armanovim Meddah i fildžan te Sarajevski san. A to su samo neke od tema. O detaljima u videu!Više o Zadruzi: od sudbonosnog susreta na još jednom mjestu prijateljstva i povjerenja, festivalu Bookstan 2018. godine, pokretači ove jedinstvene književne zajednice Vanja Šunjić, Arman Fatić i Adnan Bajrović nerazdvojno stvaraju i promišljaju svoje književne radove, zajednička dobra, društvene odnose te odnose jezika i književnosti. Njihova suradnja može se nazvati i formativnom, jer već godinama dijele resurse, umjetnički utječu jedni na druge, kritički bruse svoj jezik, preispituju identitete, društvene pozicije i klasne nejednakosti. 

Upravo ovog proljeća započeli su izdavački poduhvat i književnoj publici ponudili svoje samizdate Srce je u obliku trougla Vanje Šunjić, Meddah i fildžan i Sarajevski san Armana Fatića te Kosmičke šetnje tastaturom Adnana Bajrovića u kojima se propituju slike svakodnevnice naših društava, srži njihove posttranzicijske pustoši i teme koje ostaju kad se iz umjetnosti i društva odstrane konverzacije vezane za rat i jugonostalgiju.

Možda će vas zanimati
Kritike
21.12.2021.

Snovita posveta prijateljstvu

'Sarajevski san' Armana Fatića solidan je prvijenac koji predstavlja preciznu dijagnozu naše nestabilne sadašnjosti i još nestabilnije budućnosti.

Piše: Luca Kozina

Kritike
02.11.2021.

Zalog dobre književnosti

Pojedinačni tekstovi u knjizi 'Srce je u obliku trougla' Vanje Šunjić funkcioniraju kao smisaone cjeline, jezički i idejno, što je samo jedna od vrijednosti ove knjige.

Piše: Dunja Ilić

Video
16.08.2021.

Razgovor o knjizi 'Srce je u obliku trougla' Vanje Šunjić

Na festivalu Prvi prozak na vrh jezika predstavljena je knjiga 'Srce je u obliku trougla' Vanje Šunjić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu