Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Razgovor o knjizi 'Srce je u obliku trougla' Vanje Šunjić

Large vanja %c5%a1unji%c4%87
Ponedjeljak
16.08.2021.

Na festivalu Prvi prozak na vrh jezika predstavljena je knjiga Srce je u obliku trougla Vanje Šunjić, s kojom je razgovarao Kruno Lokotar.

O knjizi Srce je u obliku trougla Vanjin kolega Zadrugar Arman Fatić piše: "Zbirka crtica Srce je u obliku trougla prati djevojčicu uhvaćenu u središtu raspada braka njenih roditelja. Od prvih tragova potencijalne očeve prevare, preko otkrivanja ko je misteriozna teta Divna koja otima njenog oca, te niza pokušaja pomirenja mame i tate, sve do finalnog raspada braka, zbirka prati svaki pojedini gorki momenat, svaku prešućenu istinu i svaku laž kojoj se na silu vjeruje. Pisana iz perspektive mlađe tinejdžerice, knjiga donosi realističan prikaz toksičnog ljubavnog odnosa i braka u raspadu, te infantilni, repetitivni obrazac u kojem se žene/majke/supruge/kćerke u patrijarhalno orijentisanim društvima nerijetko nalaze."

Vanja Šunjić je bosanskohercegovačka novinarka i aktivistinja. Sarađuje s više medija Prometej.ba, Magazin BUKA, InfoRadar, lgbti.ba. Doktorantica je na Fakultetu za društvene nauke u Ljubljani. Glasnogovornica je festivala književnosti i kulture Slovo Gorčina i međunarodnog književnog festivala Poligon. Dobitnica je nagrade publike na konkursu Oslobođenja za kratku priču 2018.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu