Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Nove generacije: pisanje za TV serije

Large djsda
Petak
06.11.2020.

U suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela u Booksi je predstavljena tema pisanja scenarija za TV serije.

U razgovoru su sudjelovali dramaturg i scenarist Počivali u miru i Ko te šiša Ivan Turković Krnjak, dramaturg i scenarist HBO-ove serije Uspjeh Marjan Alčevski te dramaturginja, scenaristica i urednica dramskog programa HRT-a Zinka Kiseljak, uz moderiranje dramaturginje Nine Gojić.

Mnogi se slažu da razlog velikog porasta kvalitete televizijskih sadržaja u posljednja dva desetljeća treba tražiti upravo u sve kvalitetnijim scenarijima za TV serije. Uzbudljive priče, kompleksni likovi, probijanje žanrovskih granica i serijalna struktura koja drži gledateljstvo prikovano uz ekrane neki su od razloga kojima se objašnjava činjenica da su upravo serije dovele do procvata televizijskog medija. Razgovor će približiti kako izgleda scenaristički proces u proizvodnji sadržaja za serije i kako se on odvija u domaćoj televizijskoj produkciji.Razgovor je dio ciklusa Nove generacije nastalog u organizaciji strukovne udruge SPID - Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i  Bookse o temama koje publici približavaju specifičnosti pisanja za izvedbeno i audiovizualno polje, a na kojima se ujedno predstavljaju mlađi članovi i članice SPID-a na početku svojih profesionalnih puteva.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage spid 14.06.2021.

Zanimanje: dramaturg - plesna dramaturgija

Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i Booksa nastavljaju suradnju na ciklusu tribina Zanimanje: dramaturg. Posljednja tema koja je u ovom ciklusu predstavljena jest plesna dramaturgija, a ako ste razgovor propustili, pogledajte snimku.

Video
Homepage 2 03.05.2021.

Zanimanje: dramaturg - dramaturgija u kazališnim institucijama

Tema koja je ovoga puta predstavljena na ciklusu tribina 'Zanimanje: dramaturg' jest dramaturgija u kazališnim institucijama.

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage superman2 25.10.2012.

Dr. Ostojić: internetsko novinarstvo

Novinarka Iva iz redakcije 'vrt' želi vratiti vjeru u svog idola tiskanog novinarstva - Clarka Kenta.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu