Petak
17.06.2016.

Vieira Amaral, Bruno
Extra_large_vieira_amaral
Vieira Amaral, Bruno
A+ A-
U sklopu projekta Literary Europe Live kojeg vodi platforma Literature Across Frontiers, međunarodni žiri odabrao je deset najzanimljivijih pisaca i spisateljica aktivnih danas u Europi. Na portalu predstavljamo autore i njihov rad.

***

Bruno Vieira Amaral
, rođen 1978., portugalski je književnik, prevoditelj, književni kritičar, a trenutno radi kao pomoćnik urednika u LER magazinu.

Diplomirao je suvremenu povijest na ISCTE (Instituto Universitário de Lisboa), surađivao s časopisima DN Jovem, Atlantico i novinama. 

Autor je Vodiča u 50 portugalskih likova fikcije (Guia Para 50 Personagens da Ficção Portuguesa), te bloga Circo da Lama.
 
Svojim prvim romanom Bivše stvari (As Primeiras Coisas) iz 2013., Bruno Vieira Amaral zabilježio je svojevrsni literarni grand slam osvojivši čak četiri nacionalne nagrade: TimeOut Lisboa (Knjiga godine), Fernando Namora, PEN Narrative Prize i José Saramago Prize.
 
Pa malo li je osvojiti četiri nagrade za debitantski roman!? Prava su još u siječnju otkupili u susjednoj Srbiji, a odabirom među deset najzanimljivijih europskih pisaca i spisateljica, ne sumnjamo, uslijedit će pravi pljusak prijevoda.
 
Na koncu, vrijedno je napomenuti, Amaral se bavi temama postkolonijalnog Portugala '70-ih i izbjeglicama iz bivših portugalskih kolonija.

***

foto: Literature Across Frontiers
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.