Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Predstavljanje 'Knjige posjeta'

Large dizajn bez naslova   2023 12 08t103631.090

Naslovnica knjige.

Petak
08.12.2023.

Ako još razmišljate što biste za vikend, a želite da vam je knjiga negdje u blizini (kako drugačije?), evo jedne ideje. 

Uputite se na predstavljanje Knjige posjeta Dinka Telećana ove subote, 9. prosinca 2023. koje će se održati s početkom u 18 sati u Kinoteka Baru. Dočekat će vas autor, književnik Miljenko Jergović, književna prevoditeljica i pjesnikinja Vlatka Valentić i izdavač Ivan Sršen. Tekstove iz knjige čitat će Alma Prica.

Knjiga posjeta Dinka Telećana o ljudima, mjestima, pojavama, o bilju i životinjama, o predmetima i bićima, o prirodi i oživljenoj prirodi neživog, niz je tekstova koji jezgrovito, precizno i nadahnuto govore o stvarima koje autor posjećuje i koje njega posjećuju u njegovom osebujnom svijetu duboke i iskrene duhovnosti. Te stvari, koliko ovozemaljske toliko i od onog svijeta, svijeta onkraj i povrh, dane su kroz predivne slike i iznimne prizore svijeta koji je suvremen, ali je u sebi sačuvao ono drevno, opisane su lijepim i moćnim jezikom te možemo reći da su oslikane od čovjeka koji nije odustao od čuđenja i divljenja, od pronicanja iza stvari i njihove puke površine.

Pjesnička misao Dinka Telećana imanentno je filozofska i istovremeno duboko ukorijenjena u stvarnost realnog svijeta. Njegova misao se objavljuje jezikom koji uvijek nudi nešto povrh, sveobuhvatnije, a time i iskonskije. Ta misao prodire duboko, vuče naprijed i istovremeno vraća u vremena kad su ljudske riječi imale puninu, a pismo bilo sveto.

Dinko Telećan rođen je u Zagrebu 1974. Piše, prevodi, uređuje, rjeđe i svira. Objavio: Kreševa, 1997. (pjesme), Vrtovi & Crvena mijena, 2003. (pjesme), Sloboda i vrijeme, 2003., Iza, 2005. (pjesme), Lotos, prah i mak, 2008. (putopis), Pustinja i drugi ne-vremeni ogledi, 2009., Plast igala, 2011. (pjesme), Dezerter, 2013. (roman) i Azijska suita, 2015. (putopis).

Vidimo se!

Izvor: Sandorf.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu