Page arrow

Poezija (o) radnicima

Large untitled

Foto: Screenshot 'Radnička prava'.

Ponedjeljak
17.01.2022.

Krajem 2021. godine na portalu Radnička prava počelo se s objavljivanjem slam poezije inspirirane tekstovima s portala, ali i radničkom tematikom općenito.

O čemu je točno riječ? Jednom mjesečno na spomenutom portalu objavljuje se slam poezija Ivora Kruljca naslova RADnička STIHija. Inspiriran tekstovima s portala, ali i vlastitim opažanjima, kako stoji na stranicama, Ivor u svojoj poeziji radničke tematike na svima jasnom jeziku ispisuje kroniku suvremenog doba. Tako primjerice u prvoj RADničkoj STIHiji u 2022. godini Ivor ispisuje pjesničku zahvalu građevinskim radnicima te adresira prolaznost vremena i neizvjesnost radničke budućnosti koje smo posebno svjesni na početku godine. Pjesme čitajte na linku.

Ivor Kruljac rođen je u Zagrebu 18. prosinca 1996. godine. Nakon osnovne škole završava za zvanje ekološkog tehničara u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studiranja počeo je objavljivati pjesme, kratke priče i novinarske članke (što na hrvatskom, što na engleskom) na raznim medijima. Kao pjesnik, nastupao je na raznim pjesničkim događajima, ponajviše sa hrvatskim slam pjesnicima. Do sada je kao besplatne digitalne publikacije, objavio i predstavio samostalne zbirke pjesama: Nebuloze (2017), Psihodelije (2018), Intelektualna kruljenja (2020) i Groteskni incidenti (2021). Jedan je od urednika i autora zastupljenih u digitalnom pjesničkom zborniku Di si bio 2020?: stihovi pod maskom (2021) koji je imao humanitarni cilj prikupljanja novaca za obnovu Petrinjske knjižnice nakon potresa 2020. godine.

Preporučujemo i ostale Ivorove pjesme koje možete čitati na linku!

Izvor: Radnička prava.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu