Page arrow

Di si bio 2020?

Large untitled design  59

Ilustracija iz zbornika.

Ponedjeljak
22.03.2021.
Književna inicijativa Di si bio 2020? objavila je digitalni zbornik poezije Di si bio 2020?: stihovi pod maskom s ciljem prikupljanja donacija za knjižnicu u Petrinji.

Zbornik se sastoji od deset raznolikih pjesničkih glasova koji opisuju kolektivno iskustvo pandemije i potresa 2020., različitim stilovima i iz različitih perspektiva. Autorice i autori zastupljeni u zborniku su Denis Špičić, Ines Kosturin, Ivor Kruljac, Julija Savić, Josipa Marenić, Luka Antić, Matko Abramić, Petra Zelenika, Vanda Borelli i Žarko Jovanovski.

Skup stihova povezuju ilustracije Nine Alvir, a prate ih i predgovor pjesnikinje i dramaturginje Monike Herceg te pogovor novinara i povjesničara umjetnosti Saše Pavkovića. 

Zbornik je dostupan na poveznici.

Na početku zbornika nalazi se stranica s bar kodom koji čitatelje vodi do računa grada Petrinje i uputama kako donirati za knjižnicu, ukoliko su u mogućnosti. Za one koji ne koriste mobilno bankarstvo, ondje se nalaze i upute za ispunjavanje opće uplatnice.

Zbornik je objavljen 22. ožujka, na godišnjicu razornog potresa u Zagrebu koji se dogodio tijekom lockdowna, te dan nakon Međunarodnog dana poezije.


Izvor: Di si bio 2020.?
 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu