Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Počelo Goranovo proljeće

Large gp 2021 1
Ponedjeljak
22.03.2021.

Na prvi dan proljeća, Svjetski dan poezije i rođendan velikog pisca i antifašiste Ivana Gorana Kovačića u njegovom rodnom Lukovdolu obilježen je početak 58. Goranovog proljeća.

Ondje je predsjednik Odbora Goranovog proljeća Marko Pogačar uručio nagrade ovogodišnjim laureatkinjama – Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu Evelini Rudan za Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove) u izdanju Frakture te Gorana za mlade pjesnike Vidi Sever za rukopis Suho mjesto

Zbog epidemiološke situacije, dodjela nagrada za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola odgođena je za lipanj, ali su objavljeni dobitnici koje su birali Ana Brnardić i Goran Čolakhodžić. U kategoriji osnovnoškolaca prva je nagrada dodijeljena Nori Weygand, učenici 7. razreda OŠ Dr. Ivana Merza iz Zagreba, dok je od srednjoškolaca prvu nagradu osvojio Nikola Pavičić, učenik 2. razreda XI gimnazije iz Zagreba.

Dio programa u Rijeci i Zagrebu odvit će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, uživo tijekom proljeća, a datumi pjesničkih večeri s domaćim i stranim pjesnikinjama i pjesnicima najavit će se naknadno.


Izvor: Goranovo proljeće

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu