Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Najavljeno je Goranovo proljeće

Large 58. goranovo prolje%c4%87e vizual
Srijeda
19.05.2021.

Najstarija i najznačajnija domaća pjesnička manifestacija Goranovo proljeće ove se godine održava po 58. put, a upravo je najavljen njen bogati festivalski program koji će se održati od 4. do 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci.

Podsjetimo, 21. ožujka u Lukovdolu u pandemijskim uvjetima dodijeljene su nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu Evelini Rudan i Goran za mlade pjesnike Vidi Sever, a festival se nastavlja ugošćavanjem europskih i domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.

Počinje ispred Bookse - 4. lipnja održat će se pjesnička večer posvećena platformi Versopolis koja se bavi promidžbom mlađeg europskog pjesništva, a na kojoj će nastupiti Alen Bešić (Srbija), Stanka Hrastelj (Slovenija), Sandra Hubinger (Austrija), Helen Mort (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Roland Orcsik (Mađarska).

Idući dan program seli u Rijeku, a na terasi Slovenskog doma KPD Bazovica održat će se pjesničko čitanje na kojem, uz već navedene pjesnike i pjesnikinje, nastupaju Dejan Aleksić (Srbija), Stanka Hrastelj (Slovenija), Davor MandićRobert Perišić, Evelina Rudan, Vida Sever i Peter Šulej (Slovačka).

Posljednja večer vraća se u Zagreb te se u dvorištu kluba Močvara održava završno pjesničko čitanje uz glazbeni program. Nastupit će brojni pjesnici i pjesnikinje - Sanja Baković, Alen Brlek, Ana Brnardić Oproiu, Branko Čegec, Goran Čolakhodžić, Drago Glamuzina, Dorta Jagić, Mateja Jurčević, Miroslav Kirin, Vanda Mikšić, Adrian Oproiu, Ivica Prtenjača, Ivan Šamija i drugi.

Dok čekate, razgovor s dobitnicom nagrade Ivan Goran Kovačić pogledajte na linku.

Vidimo se na Proljeću u kasno proljeće!


Izvor: Goranovo proljeće

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu